Radačovský o Šimečkovcoch a im spriaznených médiách: NESKONALÉ POKRYTECTVO! VŠETCI KLAMALI!
08 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Progresívne Slovensko a prozápadná a proamericky orientovaná opozícia, spolu so spriaznenými médiami strašili a klamali svojich voličov, a predovšetkým mladú generáciu! Skonštatoval to europoslanec a exsudca Najvyššieho súdu SR Miroslav Radačovský. Reagoval tak na vyjadrenia súčasného ministra obrany Roberta Kaliňáka k situácii so stíhačkami F-16 a letiskom Sliač.

Minister obrany SR Róbert Kaliňák pre RTVS 6.1.2024 potvrdil, že vojenské letisko Sliač sa zrejme nepodarí zrekonštruovať ani tento rok. Modernizovať ho Slovensko potrebuje pre prílet stíhačiek F-16 z USA. 

Americké lietadlá F-16 so štátnym znakom SR budú zatiaľ uzemnené

"Bývalý minister obrany Peter Gajdoš v r. 2019 sľúbil, že rekonštrukcia letiska sa stihne do r. 2022. Odvtedy sa v kresle šéfa obrany vystriedali dvaja ministri, Jaroslav Naď a Martin Sklenár, avšak rekonštrukcia letiska Sliač sa doposiaľ neuskutočnila.

Jaroslav Naď z toho viní vládu Petra Pellegriniho, ktorá to, podľa jeho tvrdenia, zanedbala. Súčasný minister obrany za to kritizuje bývalú vládu s tvrdením, že sa o to nestarala a preto aj pri najrýchlejšom tempe sa s rekonštrukciou môže začať v lete. Rezort obrany dočasne umiestni F-16-ky na letisku pri Malackách, kým sa nedokončia práce na letisku v Sliači," konštatuje Radačovský.

Bezpečnostný analytik Radovan Bránik to uzavrel podľa europoslanca zaujímavým výrokom, že nie je to ideálne, ale na druhej strane, bezpečnejšie, pokiaľ sú od východnej hranice vzdialené dostatočne, v prípade, že sú práve na zemi. "Asi tým myslel, že pokiaľ sú uzemnené, tak sú bezpečnejšie pre prípad, že by ich chceli zlikvidovať napr. Rusi. Vyššie citované úvahy súčasného vedenia národnej obrany sa javia byť správne," dodáva.

"Nakoniec, je to v súlade s programovým vyhlásením vládnej koalície SMER-Hlas-SNS, ktorým sa vláda jednoznačne prihlásila k členstvu v EÚ a k členstvu v NATO. A vládny program, nech si o ňom myslíme čokoľvek, je výsledkom vôle občanov vo voľbách a mali by sme ho rešpektovať," upozornil Radačovský.

Miroslav Radačovský má na súčasnú situáciu v Afganistane jasný názor. Zdroj: TASR

Neskonalé pokrytectvo! Klamali a strašili celú verejnosť

Podľa exsudcu tvrdenie opozície, jej mediálne vyhlásenia, že SMER, Hlas, SNS tvrdili v predvolebnej kampani niečo iné, čím podviedli svojich voličov, je neskonalé pokrytectvo.

"Opak je pravdou. Progresívne Slovensko a prozápadná a proamericky orientovaná opozícia, spolu so spriaznenými médiami strašili a klamali svojich voličov, a predovšetkým mladú generáciu, že v prípade, ak zvolia súčasnú vládnu koalíciu, Slovensko bude zatiahnuté na východ, budeme poslúchať Kremeľ, vstúpime z NATO, z EÚ, prípadne sa pôjdeme ospravedlňovať Putinovi a Západ nás bude ekonomicky blokovať a premiérovi Ficovi v EÚ nikto nepodá ani ruku," pripomína praktiky Šimečkovcov Radačovský.

Nič z toho, čo kuvikali progresívni liberáli a im oddané médiá, sa po voľbách neudialo.

Naopak, podľa Radačovského je zrejmé, že sme pevnou súčasťou EÚ, pevnou súčasťou NATO, úzko s NATO a USA spolupracujeme. 

"A z osobných poznatkov viem, a to aj z posledného zasadnutia Európskej rady, že p. Fico je práve pre takýto postup akceptovaný aj v EÚ, aj v NATO a nie je pravdou predvolebné tvrdenie opozície, že nikto si s ním v EÚ nepodá ani ruku," uzavrel Radačovský.

Kto teda klamal a strašil svojich voličov v predvolebnej kampani?

ZÚFALÉ KROKY PREZIDENTKY ČAPUTOVEJ (VIDEO)
Poslanec a publicista Roman Michelko (SNS) aj po prvom týždni v roku 2024 priniesol zhrnutie diania uplynulého obdobia. Vo svojej pravidelnej video glose Veci verejné pripomenul maratón parlamentných obštrukcií spred Vianoc, ale aj prezidentkine... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik