Pokračuje proces v kauze vraždy Daniela Tupého
08 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Na Mestskom súde Bratislava I pokračuje v pondelok súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Obžalobe pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom čelí právnik Adam Puškár, ktorý trvá na svojej nevine. Na hlavnom pojednávaní je prítomný svedok a znalkyňa z oblasti psychológie Elena Fortis.

Obžalovaného na pojednávanie eskortovali z ústavu na výkon väzby. Bratislavský mestský súd síce v decembri 2023 rozhodol o prepustení Adama P. z väzby na kauciu, ale verdikt zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátorka podala sťažnosť, o ktorej by mal v stredu (10. 1.) doobeda rozhodnúť na neverejnom zasadnutí bratislavský krajský súd.

Hlavné pojednávanie v prípade vraždy študenta Daniela Tupého sa začalo na bratislavskom mestskom súde 15. novembra 2023. Obžalovaný vtedy vypovedať odmietol. Výsluch vlani absolvoval kľúčový svedok Vladimír M. Znalkyňa Fortis v pondelok uviedla, že v znaleckom posudku skúmala okrem iného aj všeobecnú a špecifickú vierohodnosť svedka zo psychologického hľadiska.

Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

ZÚFALÉ KROKY PREZIDENTKY ČAPUTOVEJ (VIDEO)
Poslanec a publicista Roman Michelko (SNS) aj po prvom týždni v roku 2024 priniesol zhrnutie diania uplynulého obdobia. Vo svojej pravidelnej video glose Veci verejné pripomenul maratón parlamentných obštrukcií spred Vianoc, ale aj prezidentkine... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik