Novopečený trojnásobný otecko V PROBLÉMOCH: NAKA začala stíhanie, KDH odvolávanie (VIDEO)
08 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

V deň svojich 44-tých narodenín podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha svetu oznámil veľkú novinku - plní sa mu sen o veľkej rodine. Stalo sa tak v pondelok, 8. januára. K Adamkovi a Lilinke pribudol najmladší pokračovateľ rodu Blahovcov - Jonáško. To však nie je všetko. Polícia začala trestné stíhanie pre obraz revolucionára Ernesta Che Guevaru a KDH opäť špekuluje o jeho odvolávaní.

Jeho radost z Jonáška zrejme nepokazí ani fakt, že jeho povolebné „upratovanie“ v kancelárii podpredsedu parlamentu má dohru – polícia začala trestné stíhanie pre obraz revolucionára Ernesta Che Guevaru. Informáciu priniesol portál Aktuality.

Tešil sa na veľkú rodinu

„Som rád, že sa mi plnia moje sny - vždy som chcel mať veľkú rodinu a som šťastný, že k mojim dvom detičkám pribudne čoskoro tretie. Rodina, to je to najkrajšie, čo v živote máme. Keď pri vás stoja tí najbližší, vaša rodina a priatelia, ste šťastný človek. A preto vám ešte raz veľmi pekne ďakujem za podporu - veľmi si to vážim!," netajil svoju radosť a vďačnosť poslanec Blaha. Ten v statuse rekapituloval aj politické úspechy, ale najviac sa teší z toho, že má šťastné a zdravé detičky - to je pre každého otca ten najkrajší dar.

BLAHA JE ŠŤASTNÝ AKO BLCHA!
Plnia sa mu sny! Milí priatelia, od rána od vás dostávam množstvo blahoželaní k dnešným svojim 44. narodeninám - dovoľte mi zo srdca poďakovať. Takto reagoval na množstvo gratulácií na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Jonáško, vitaj!

Jonáško práve prišiel na svet. Je zdravý, je krásny, spinká mi v náručí,"píše pod fotkou na Telegrame dojatý otec Ľuboš Blaha v pondelok predpoludním.

Telegram / Ľuboš Blaha | Dojatý, s najmladším potomkom v náručí.

„Moja Zuzka to všetko zvládla. Sme šťastní... Skutočne šťastní. Adamko a Lillinka majú bračeka," oznamuje svetu šťastný otec.

„Od dnešného dňa sme piati, moja milovaná rodinka,"uzatvára poslanec, ktorého voliči poznajú skôr, ako ľavicového bojovníka.

Upratovanie má dohru

2. novembra Ľuboš Blaha zverejnil video, v ktorom vo svojej kancelárii s kľudom Angličana vymenil európsku vlajku za slovenskú a obraz prezidentky Zuzany Čaputovej za portrét juhoamerického revolucionára Ernesta Che Guevaru. Historik Ústavu pamäti národa (ÚPN) Patrik Dubovský pár dní na to podal za tento počin na podpredsedu parlamentu trestné oznámenie. KDH sa ho navyše chystá kvôli zveseniu obrazu prezidentky Čaputovej odvolávať.

Aktuality informujú, že vo veci bolo začaté trestné stíhanie a sú vykonávané procesné úkony. NAKA vedie trestné stíhanie „vo veci prečinu prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd“

Podpredseda parlamentu: Do skrine s Čaputovou! KDH: ODVOLAJME HO (VIDEO)
Vo štvrtok sa Ľuboš Blaha "nasťahoval" do novej kancelárie - po voľbách sa stal podpredsedom parlamentu. Kým začne úradovať, potreboval si však upratať. A zábery z tohto aktu sa okamžite stali hitom internetu. Ak však čakáte, že pán podpredseda NR... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

KDH ho chce opäť odvolávať 

Poslanci Národnej rady (NR) SR za KDH chcú opäť iniciovať Blahove odvolávanie z postu podpredsedu parlamentu. A to práve kvôli tomu, že polícia začala trestné stíhanie pre obraz komunistického predstaviteľa Che Guevaru, ktorý si umiestnil do svojej kancelárie.

Podľa KDH začala trestné stíhanie Národná kriminálna agentúra (NAKA) voči podpredsedovi parlamentu za prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Kresťanskí demokrati sú presvedčení, že ďalší obvinený človek vo vedení NR SR je potenciálnou medzinárodnou hanbou pre Slovensko.

"Trvali sme na tom, aby sa Ľuboš Blaha verejne ospravedlnil, odstránil obraz Che Guevaru a vrátil tam obraz prezidentky. Zároveň sme trvali na tom, aby vrátil vlajku EÚ na svoje miesto. Nič z toho sa nestalo, naopak, Ľuboša Blahu začala trestne stíhať NAKA, a preto opäť začíname zbierať podpisy pod jeho odvolanie," uviedla v stanovisku predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková.

KDH už chcelo odvolávať Blahu v novembri. Poslanci však neschválili program mimoriadnej schôdze o jeho odvolávaní. Opozícia vtedy reagovala na video, v ktorom Blaha odstránil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý nahradil portrétom Che Guevaru.

Galko o obštrukciách v parlamente: TROCHA TÝM HŇUPOM ZDVIHNEM MANDLE!
Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú od pondelka rána v 6. schôdzi NR SR. Vrátili sa k novele Trestného zákona, ktorá predpokladá zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Rokovanie začínajú diskusiou k návrhu vlády, aby sa o novele rokovalo... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik