Maloletí migranti zadržaní kvôli podozreniu z TERORISTICKEJ ČINNOSTI!
09 | 01 | 2024 I Dušan Janek

V priestoroch detského domova v Medzilaborciach sa objavili jednotky rýchleho nasadenia a policajný technik. Vyviedli odtiaľ maloletého migranta. Je to jediná lokácia, kde môžu prebývať migranti bez svojich rodičov. Maloletý migrant bol podozrievaný z teroristickej činnosti. V súčasnosti ho neobvinili a preto sa mohol vrátiť späť do objektu, v ktorom prebýval doposiaľ.

Televízia JOJ uviedla, že v jeho prípade najprv polícia riešila trestný čin prevádzačstva, no v rámci vyšetrovania narazili na informácie, že právna kvalifikácia skutku sa napokon zmenila. Problémom mal byť obsah, ktorý sa našiel v mobile jedného z migrantov.

"Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia a príslušníkmi Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii vykonávajú zaisťovacie úkony," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídium policajného zboru SR. 

Príkaz na prehliadku vydal sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Príslušníkov polície zaujala miestnosť, v ktorej bol maloletý cudzinec ubytovaný. Po prehliadke odchádzal chlapec odprevádzaný príslušníkmi policajného zboru. Za krátky čas bol však prepustený na slobodu. Vrátil sa späť, do priestorov detského domova, kde prebýva i doteraz.

„Centrum pre deti a rodiny poskytuje súčinnosť Národnej kriminálnej agentúre aj ďalším zainteresovaným subjektom s dôrazom na ochranu maloletých detí,“ vyjadrila sa pre TV JOJ hovorkyňa ÚPSVaR Marianna Šebová.

ÚŠP dodal, že vedie trestné stíhanie pre podozrenie zo schvaľovania teroristickej činnosti podporovaného prostredníctvom sociálnych sietí.

„Obvinenie nebolo vznesené voči žiadnej osobe. Zadržaná osoba bola prepustená zo zadržania. Vo veci koná vyšetrovateľ, preto sa k nej Úrad špeciálnej prokuratúry v súčasnosti nebude podrobnejšie vyjadrovať," uviedla pre Televíziu JOJ Jana Tökölyová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry. Viac informácií neposkytlo ani policajné prezídium. Záujmom maloletého nie je zostať v Slovenskej republike. Mieni pokračovať v ceste na Západ, ako sa sám vyjadril, do Rakúska.

NOČNÁ AKCIA NA HRANICIACH! Slovensko si nedáme (VIDEO)
Premiér Robert Fico spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom vyhlásili, že Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie. Demonštrovala to pondelková nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!