Galko o obštrukciách v parlamente: TROCHA TÝM HŇUPOM ZDVIHNEM MANDLE!
08 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú od pondelka rána v 6. schôdzi NR SR. Vrátili sa k novele Trestného zákona, ktorá predpokladá zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Rokovanie začínajú diskusiou k návrhu vlády, aby sa o novele rokovalo v skrátenom legislatívnom konaní. Do rozpravy sa písomne prihlásilo 58 poslancov. "Online info NR SR. Idem dať faktickú poznámku. Trocha tým hňupom dvihnem mandle," nezaprel sa poslanec Ľubomír Galko. "Rušenie ÚŠP je nehoráznosť," skonštatoval Gábor Grendel (obaja z klubu OĽaNO, KÚ, Za ľudí). A pridala sa k nim aj Mária Kolíková. OBŠTRUKCIE ZAČALI OPÄŤ!

Pobúrení Grendel

Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) je nehoráznosť, novela Trestného zákona pomôže viac páchateľom ako obetiam. Vyhlásil to poslanec Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel v pléne parlamentu počas diskusie o návrhu na prerokovanie novely v skrátenom legislatívnom konaní.

Grendel vidí v pretláčaní novelizácie v zrýchlenom režime záujem vládnej koalície o pomstu a o pomoc "svojim ľuďom" podozrivým z páchania ekonomických trestných činov a korupcie. Negatívne vníma aj návrhy na znižovanie trestov za majetkovú trestnú činnosť. Novelizáciu označil za morálnu a justičnú vlastizradu. Tvrdí, že v skrátenom konaní ide vláda zničiť spravodlivosť a ohroziť bezpečnosť Slovenska. Zmeny plynúce z novely označil za pozvánku na uplácanie a branie úplatkov.

tasr

Pripomenul aj výhrady Európskej komisie k procesu prijímania zmien. Poukázal aj na viaceré stanoviská odborníkov či rady prokurátorov, ktoré hovoria o možnom negatívnom vplyve presunu agendy ÚŠP na krajské prokuratúry na rýchlosť konaní a o oslabení boja proti závažnej kriminalite.

Radačovský o Šimečkovcoch a im spriaznených médiách: NESKONALÉ POKRYTECTVO! VŠETCI KLAMALI!
Progresívne Slovensko a prozápadná a proamericky orientovaná opozícia, spolu so spriaznenými médiami strašili a klamali svojich voličov, a predovšetkým mladú generáciu! Skonštatoval to europoslanec a exsudca Najvyššieho súdu SR Miroslav Radačovský.... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Kritizoval aj Vančo

Rokovanie o zmenách v zrýchlenom režime kritizoval aj Branislav Vančo (PS). Pripomenul, že rokovanie v zrýchlenom režime je podľa zákona povolené v závažných prípadoch, keď sú ohrozené ľudské práva či pri hrozbe hospodárskych škôd a podobne. Práve predložená novelizácia podľa neho ohrozuje ľudské práva a bezpečnosť, a jej schválenie by spôsobilo hospodárske škody. Obdobne to vníma aj Marián Čaučík (KDH).

Mária Kolíková, foto: TASR

Pridala sa Kolíková

S Grendelom a Vančom súhlasí aj Mária Kolíková (SaS). "Mení sa úplné nastavenie toho, čo spadá pod závažné trestné činy, na ktoré je naviazané ďalšie množstvo úprav a ustanovení, ktoré súvisia s možnosťou vôbec odstíhať závažné trestné činy," podotkla. Pritom Ústavný súd SR len nedávno rozhodol o tom, že viaceré časti „súdnej mapy“ boli proti ústavné.

Galko povedal pravdu: Chceme zdvihnúť hňupom mandle

Ale najoriginálnejší je asi Galko. "Online info NR SR. Idem dať faktickú poznámku. Trocha tým hňupom dvihnem mandle," napísal na sociálnej sieti.

Radačovský o Šimečkovcoch a im spriaznených médiách: NESKONALÉ POKRYTECTVO! VŠETCI KLAMALI!
Progresívne Slovensko a prozápadná a proamericky orientovaná opozícia, spolu so spriaznenými médiami strašili a klamali svojich voličov, a predovšetkým mladú generáciu! Skonštatoval to europoslanec a exsudca Najvyššieho súdu SR Miroslav Radačovský.... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik