AKÝ OTEC, TAKÝ SYN? Otec kuchára Jožka je SÉRIOVÝ VRAH - tzv. BRATISLAVSKÝ ŠKRTIČ!
08 | 01 | 2024 I Eka Balašková

Úvod roka 2024 priniesol aj tragické momenty. Jedným z nich bola brutálna vražda v Ružinove – 48-ročnú Patríciu tam zavraždil jej partner. Kuchár Jožko, ako sa prezentoval na internete, ju doslova vypitval. Bežne človeku pri podobných činoch „zostáva rozum stáť“ a psychológ hovorí, že k takým závažným trestným činom zväčša nevedie ani bežná konzumácia alkoholu.

Jozef Hanuška, obvinený z vraždy ženy v bratislavskom byte, ide do väzby. V nedeľu o tom rozhodla sudkyňa bratislavského súdu. Médiá o tom informoval prokurátor s tým, že rozhodnutie je právoplatné.Sudkyňa tak rozhodla pre útekové a preventívne dôvody. Jozefovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov.

Policajti vo štvrtok (4. 1.) informovali o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese. Podozrivého zadržali v piatok (5. 1.) popoludní.

Pôvodné dohady hovorili o domácom násili. Kde hľadať motív vraždy? Na to odpovedal klinický psychológ. Na svetlo sveta vyšla aj informácia, že obvinený Jozef H. je synom jedného z mála popravených Slovákov. Podľa psychiatra, ktorý robil posudok na Jozefovho otca platí, že jablko nepadlo ďaleko od stromu.

Monika Kozelová o zavraždenej Patrícii: Dobrý človek? ZABUDNITE! Alkoholička, ktorá tyranizovala celé okolie
Vo štvrtok, 4. januára nie len Bratislavou otriasol nález tela mŕtvej ženy v jej byte. Páchateľa vraždy, jej priateľa policajti zadržali o deň neskôr. Bývalá poslankyňa NR SR Monika Kozelová býva v rovnakom bytovom dome, ako zavraždená. Na... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Násilie im nebolo cudzie

Kozelová vo svojom otrasnom svedectve na Facebooku popisuje Patríciin búrlivý život alkoholičky. Keď bola pod vplyvom, čo bolo takmer nepretžite, bola hlučná, obťažovala všetkých susedov, ktorým po nociach chodila trieskať na dvere.  Kozelová nechápe tie mediálne tvrdenia, ktoré Patríciu vykresľovali, ako dobrú susedu. 

Nešlo o tlak náhlych emócií

Klinický psychológ a súdny znalec Dušan Kešický tvrdí, že hádky spojené s konzumáciou alkoholu poväčšine nevedú k takýmto závažným trestným činom. Podľa neho sú nepríjemnejšie pre okolie alkoholikov, ako pre nich samotných. O vraždu v afekte nešlo.

„Je málo pravdepodobné, že by ďalšie úkony s telom vykonávala táto osoba pod tlakom náhlych a intenzívnych emócií. Takéto úkony si vyžadujú racionálnu angažovanosť. Z krátkodobého hľadiska účinku alkoholu je viac pravdepodobné, že len stimuloval na to, čo páchateľ cítil potrebu urobiť. Teda stratil zábrany,”hovorí Kešický.

Svedectvo exposlankyne Kozelovej o Patrícii, ktorá bola brutálne zavraždená pokračuje!
4. januára objavili policajti v Ružinove obzvlášť brutálne zavraždenú Patríciu. Na druhý deň stotožnili a zadržali páchateľa, 47-ročného "kuchára" Jozefa. Exposlankyňa Monika Kozelová na sociálnej sieti zverejnila už druhé svedestvo o tom, ako sa... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Určiť motív bude fuška

„Takýto čin môže vykonať i človek, ktorý netrpí duševnou chorobou v zmysle psychózy a je ,iba' psychopatom, teda trpí poruchou osobnosti. Rovnako môže byť motivačným pozadím sexuálna deviácia a následné sexuálne vzrušenie, respektíve jeho uspokojenie,” vysvetľuje súdny znalec. 

„V prípade, že trpel závažnou psychickou poruchou, respektíve stavom jej vzplanutia v akútnom štádiu, je zbytočné sa pýtať na motív, ktorý by bol psychologicky zrozumiteľný. Taký úkon s telom nemusí mať symbolický význam a môže byť procesom, ktorý je patologicky podmienený a vedie k úľave u páchateľa. Vzhľadom na dostupný opis skutku nepredpokladám, že by sa zistil niekedy motív, ktorému by racionálne zodpovedalo konanie,”vyjadril obavy súdny znalec.

Bratislavský škrtič

Pri podobných zločinoch vyplávajú aj rôzne nepekné skutočnosti z minulosti páchateľa. Inak tomu nie je ani v tomto prípade. Krimi noviny TV JOJ priniesli informáciu, že Jozef H. bol synom „Bratislavského škrtiča“ – Štefana Pantla. Ten bol v roku 1981 odsúdený za vraždy, znásilnenia a krádeže ako jeden z mála Slovákov následne popravený. Jozef však svojho otca v krutosti prekonal, keďže Patrícia bola doslova vypitvaná, odrezal jej z tváre a odstránil časť stehna.

Justičný palác, ilustračné foto: TASR | V "Justičáku" bol v r. 1981 popravený otec Jozefa H.

Aký otec, taký syn

„Až v 50 % sa tie genetické vlohy, takýmto spôsobom konať niekedy v priebehu života dedia. Tá genetická dispozícia je daná. Tá je zakódovaná v jeho osobnostnej štruktúre,"povedal pre TV JOJ klinický psychiater Svetozár Droba. Ten na Štefana Pantla robil posudky, podľa ktorých bol sexuálnym agresorom a odoprenie styku vnímal, ako osobné zlyhanie.

Kuchár Jožko ide za brutálnu vraždu ženy v Bratislave do väzby
Jozef H., obvinený z vraždy ženy v bratislavskom byte, ide do väzby. V nedeľu o tom rozhodla sudkyňa bratislavského súdu. Médiá o tom informoval prokurátor Peter Pilár s tým, že rozhodnutie je právoplatné. "Sudkyňa pre prípravné konanie po... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik