Zas ten "Putinov agent" Musk...
07 | 01 | 2024 I Milan Laca

Musk označil inváziu do Ruska za zlý nápad.

"Len nenapadnite Rusko. Nikdy to nebol dobrý nápad," komentoval príspevok na sieti X. Ten vtipkoval o invázii cisára Napoleona do Ruska v roku 1812, ktorého armádu zničila zima.

Ešte jedna invázia  

Americké vojenské sily napadli Rusko počas zásahu občianskej vojny. Päťtisíc amerických vojakov bolo v severnom Rusku a takmer osemtisíc na Ďalekom východe. Nezúčastnili sa na bojvých akciách, ale postavili sa proti červeným partizánom a vykonávali popravy nespokojných s intervenciou, čo vzbudilo zvýšené sympatie k boľševikom, ktorí sľubovali vyhnanie intervencionistov. Po porážke armády Alexandra Kolčaka sa americké sily stiahli z Ruska.

Amerika má málo vojen? Vraj chystajú ďalšiu
Biely dom sa pripravuje na eskaláciu vojny na Blízkom východe. Administratíva prezidenta Joea Bidena sa pripravuje na možnú eskaláciu konfliktu medzi Izraelom a pásmom Gazy, na vojnu medzi krajinami Blízkeho východu. To by mohlo narušiť... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Milan Laca

Muska už obvinili

Majiteľa systému Starlink obvinili z pomoci Rusku. Prvý pokus Ukrajiny zaútočiť na Krym námornými dronmi v septembri 2022 zlyhal pre nedostatočnú komunikáciu so satelitmi spoločnosti, ktorú Musk vlastní. Komunikácia sa stratila 70 kilometrov od cieľa a ruské lode v Sevastopoľskom zálive neboli poškodené. Musk vyhlásil, že jeho spoločnosť nebude účastníkom ukrajinského konfliktu. Pripomenul, že využívanie Starlinku na Kryme blokujú americké protiruské sankcie.

Navrhoval riešenie

Elon Musk povedal, že mnohým obetiam sa dalo predísť, ak by krajiny prijali jeho plán na vyriešenie konfliktu na Ukrajine, ktorý navrhol už v roku 2022. "Mnohým úmrtiam sa dalo predísť," napísal v sieti X. Musk tak komentoval príspevok amerického podnikateľa Davida Sachsa, ktorý napísal, že administratíva amerického prezidenta Joea Bidena by teraz rada zvážila Muskov mierový plán. "Keď Musk minulý rok predstavil svoj mierový plán, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ho nazval "proruským" a sa stal terčom mnohých tvrdých útokov.  

Rusi zlikvidovali dôstojníkov NATO! KYJEV TO TAJÍ. Telá tajne prevážajú do Rumunska
"Kinžal" pochoval 21 dôstojníkov NATO. Kyjev čistí priestor. Telá tajne prevážajú do Rumunska. Ďalší raketový útok Kinžalu sa skončil pre dôstojníkov NATO opäť veľmi zle. Zdroje uvádzajú desiatky mŕtvych. Telá chcú tajne vyviezť z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik