Zahanbujúce konanie Britského kráľovského námorníctva: Kontraadmirála hľadajú cez inzerát!
09 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Britské kráľovské námorníctvo sa obrátilo na stránku Linkedln, aby naverbovalo vrchnú veliacu silu, ktorá bude dohliadať na národný jadrový program.

Pracovný inzerát zverejnený britským BRN – Britain´s Royal Navy na portáli Linkedln vyzýva kandidátov zaujímajúcich sa o úlohu kontraadmirála v ponorke, informoval The Telegraph. Námorníctvo hľadá kandidáta, ktorý by nahradil súčasného kontraadmirála Simona Asquitha vo funkcii veliteľa ponoriek a stal sa zodpovedným za „vysoko utajované tajné operácie, elitné operácie a Trident, odstrašujúci prostriedok,“ píše The Telegraph.

Vybraný uchádzač, ktorý bude údajne zarábať okolo 190 000 dolárov ročne, musí byť členom armádnych záloh alebo musí slúžiť v bežných silách, uvádza BRN v inzeráte. Nezvyčajný náborový proces na takúto vysokú úlohou opísal jeden bývalý starší veliteľ ponorkových síl ako „úplne zahanbujúcu,“ informoval londýnsky denník The Times.

Iný zdroj námorníctva sa verejne vyjadril, že to je bezprecedentný prípad a dodal, že BRN sa zjavne snaží nájsť „správneho kandidáta.“ Tom Sharpe, bývalý veliteľ námorníctva, však tento krok obhajoval a pre The Telegraph povedal: „V ideálnom svete by kráľovské námorníctvo vyberalo z interných zdrojov, ale nie sme jednotní, takže použilo širšie možnosti ,aby malo takéto konanie nejaký zmysel.“

Zraniteľná britská armáda
Ruská vojenská operácia na Ukrajine ukázala kritickú zraniteľnosť britskej armády. Ruská vojenská operácia na Ukrajine ukázala vážnu zraniteľnosť britského delostrelectva. Napísal komentátor The Telegraph Dominic Nicholls, ktorý sa odvoláva na... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Milan Laca

Britské ozbrojené sily sa snažia nájsť nové talenty, keďže počet aktívnych zamestnancov sa neustále zmenšuje. Celkový počet personálu Royal Navy a Royal Marines klesol od októbra 2022 do októbra 2023 o 1 450 členov, čo je podľa údajov Ministerstva obrany Spojeného kráľovstva pokles o 3,7 %.

Počet aktívneho personálu v ozbrojených silách Spojeného kráľovstva klesol za rovnaké obdobie o 3,9 %. Námorníctvo má tak málo pracovných síl, že musí vyradiť z prevádzky dve vojnové lode, informoval tento týždeň aj denník The Telegraph.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik