Svätý otec František: Pri komunikácii vždy myslite na tváre ľudí
07 | 01 | 2024 I Dušan Janek

4. januára prijal pápež František členov organizácie, združujúcej novinárov z katolíckych médií v Nemecku pri príležitosti 75. výročia jej vzniku. Jeho príhovor obsahoval povzbudenie, aby svojou prácou inšpirovali k životnému entuziazmu tých, ktorí sa vo svojej životnej púti ocitajú v osamotení. Upovedomil žurnalistov, aby uvádzali objektívne a pravdivé informácie, schopné vyriešiť nedorozumenia. Tie môžu mať prínos k vzájomnému porozumeniu, informoval portál Vatican News.

Pápež v zanietenej reči hovoril o problémoch ako sú medzinárodná náboženská komunikácia, ekumenizmus, ochrana mieru, slobody a ľudskej dôstojnosti či cesta vzájomného spojenia veriacich. V dobe, keď vo svete vládne mnoho rozporov podnecujúcich hoaxy či vyhlásenia až vulgárneho charakteru, by mali méty Spolku katolíckych vydavateľov Nemecka ako sú Gesellschaft Katholischer Publizisten Deutschlands dosahovať kvality komunikačnej cesty, predovšetkým prostredníctvom katolíckych zvestí.

František novinárov povzbudil, aby sa vydali na okrajové časti spoločnosti, pričom im zdôraznil dôležité poslanie

„Pochádzate z prosperujúcej a rozvinutej krajiny, ale aj tam nájdete, niekedy skryté a početné ťažkosti. Mám na mysli fenomén detskej chudoby, rodiny, ktoré nevedia zaplatiť svoje účty a situáciu mnohých migrantov a utečencov, ktorých Nemecko prijalo vo veľkom počte. Tam Boh lásky čaká na dobrú správu našej lásky: čaká, že kresťania vyjdú a pôjdu k ľuďom na okraji. A na to sú potrební aj komunikátori, ktorí dajú vyniknúť príbehom a tváram tých, ktorým sa venuje málo pozornosti alebo žiadna. Pri komunikácii preto vždy myslite na tváre ľudí, najmä chudobných a jednoduchých a vychádzajte od nich, z ich reality, z ich drám a nádejí, aj keď to znamená ísť proti prúdu a zodrať si podrážky topánok!“ vyjadril sa Svätý Otec.

Výrobcovia zbraní dobre zarábajú na smrti ľudí, skonštatoval Svätý Otec
Pápež František smutne skonštatoval, že vojna je biznis, kde sa zarába na utrpení ľudstva Vedenie vojen je krvavý biznis. Nie je výhrou, je znásilňovaním morálnych zásad. Nad touto problematikou sa zamyslela aj hlava katolíckej cirkvi, pápež... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik