Šokujúce ceny parkovného vo Vysokých Tatrách!
08 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Vysoké Tatry nepatrili nikdy k lacným destináciám. Nečudo. Sú pýchou Slovenska a lákadlom pre zahraničných turistov. Po novom roku sa však zdá, že mnohí Slováci už môžu o pobyte vo vysokohorskom prostredí len snívať.

Návšteva Tatier sa stáva každým rokom drahšou záležitosťou. Stúpajú ceny skipasov, atrakcií a veľkým problémom sa stáva parkovné. Okrem toho, že niet kde parkovať, ceny sa šplhajú do veľkej ,takpovediac tatranskej výšky.  

Turisti v šoku

RTVS informovala v reportáži, že turisti, ktorí sa vybrali do Vysokých Tatier po novom , zostali nepríjemne prekvapení. Zarazilo ich, že už beztoho vysoká cena parkovného ešte viac stúpla. A to tak na súkromných parkoviskách ako aj na plochách, ktoré patria pod samosprávu.

Až 50% zvýšenie oproti minulému roku. Dôvody? Ekologické!

Až o 50 percent! Taký je nárast cien v meste Vysoké Tatry. Hodina parkovného po novom stojí päť eur, celý deň 15 eur. Odôvodnenie? Okrem  zvyšovania nákladov sú v hre hlavne ekologické dôvody. Tým hlavným je snaha utlmiť automobilovú dopravu, keďže ide  o národný park, v ktorom už mesto  nechce vytvárať ďalšie parkovacie miesta betónovaním ešte voľných plôch.

Kde môžete využiť parkovací lístok?

Návštevníci mesta Vysoké Tatry ale môžu parkovací lístok využiť podľa RTVS napríklad v Tatranskej Lomnici, v Starom Smokovci, na Popradskom Plese, ak nezaparkujú na súkromných parkoviskách. Na Štrbskom plese zatiaľ ceny parkovného nedvihli. 

POVODEŇ na južnom Slovensku! TOTO mesto vyhlásilo MIMORIADNU SITUÁCIU
V obci Tupá v okrese Levice neďaleko Šiah sa vybrežila voda z koryta rieky Štiavnica. Voda zaplavila priľahlú inundáciu v mieste, kde je ochranná hrádza prerušená železničným násypom, informoval Slovenský vodohospodársky podnik. Pracovníci... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Pozdrav Borisovi Kollárovi č. 12 je na svete!
"Ahoj Boris. A dobrý deň p. Krajniak, p. Pčolinský a p. Hedviga," zdraví v úvode videa, ktoré bolo zverejnené na YouTube Zoroslav Kollár. Pozdrav Borisovi Kollárovi č. 12 je na svete! Zverejnil ho Zoroslav Kollár, ktorý v úvode poukazuje na to,... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik