Ruské strategické sily rýchlo napredujú! (VIDEO)
07 | 01 | 2024 I Milan Laca

Strategické sily odpália ďalšie rakety v roku 2024.

Strategické vojská uskutočnia v roku 2024 sedem štartov.

Budú sa zdokonaľovať
Ruské strategické raketové sily plánujú v roku 2024 uskutočniť sedem štartov medzikontinentálnych balistických rakiet, informovala tlačová služba ministerstva obrany. Ministerstvo dodalo, že za posledných päť rokov strategické raketové sily vykonali viac ako 20 štartov medzikontinentálnych balistických rakiet, počas letových testov perspektívnych raketových systémov a výcviku.
Trumpovo vážne varovanie. Pozor na Bidena!
Biden dokáže pred voľbami zničiť USA, je si istý Trump. Joe Biden je schopný pred voľbami rozpútať svetovú vojnu a zničiť USA. Varovanie Americký prezident Joe Biden je schopný začať tretiu svetovú vojnu a zničiť Ameriku desať mesiacov pred... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Milan Laca
Cvičenia
Strategické raketové sily uskutočnili koncom októbra cvičenia pod velením prezidenta Vladimira Putina. "Počas výcviku sme si precvičili zasadenie masívneho jadrového úderu strategických útočných síl v reakcii na nepriateľský jadrový útok. Do cvičení sa zapojil strategický raketový systém „Jars“, strategická raketová ponorka Severnej flotily „Tula“, ako aj dva strategické nosiče rakiet dlhého doletu Tu-95MS".
Preverovali aj personál
Okrem toho počas manévrov preverili úroveň vycvičenosti vojenských veliteľských a riadiacich orgánov, veliteľské schopnosti, ako aj operačný personál,  pri organizovaní kontroly podriadených vojsk. Kremeľ zdôraznil, že všetky plánované úlohy boli splnené v plnom rozsahu.
Ruské jadrové balistické rakety Rs24 Jars a Topoľ M
Urobili modernizáciu
Strategické raketové sily dokončili prestavbu svojej mobilnej skupiny z pozemných systémov Topoľ na najnovšie Jarsy. "Modernizácia mobilnej skupiny strategických raketových síl sa skončila prezbrojením posledného raketového pluku Bologovskij v Tverskej oblasti", hlási ministerstvo. Poznamenalo, že súčasťou mobilnej skupiny sú stále aj pluky, vyzbrojené moderným mobilným komplexom Topoľ-M.  
Raketa RS-24 Jars
Už chystajú aj nové rakety!
Rusko už vyvíja nový mobilný strategický raketový systém, ktorý nahradí Jars, povedal veliteľ raketových síl Sergej Karakajev v rozhovore pre noviny Krasnaja Zvezda. "Okrem toho pokračuje výskum a vývoj mobilného raketového systému, ktorý v budúcnosti môže nahradiť raketový systém Jars".
Zas ten "Putinov agent" Musk...
Musk označil inváziu do Ruska za zlý nápad. "Len nenapadnite Rusko. Nikdy to nebol dobrý nápad," komentoval príspevok na sieti X. Ten vtipkoval o invázii cisára Napoleona do Ruska v roku 1812, ktorého armádu zničila zima. Ešte jedna invázia ... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Pozdrav Borisovi Kollárovi č. 12 je na svete!
"Ahoj Boris. A dobrý deň p. Krajniak, p. Pčolinský a p. Hedviga," zdraví v úvode videa, ktoré bolo zverejnené na YouTube Zoroslav Kollár. Pozdrav Borisovi Kollárovi č. 12 je na svete! Zverejnil ho Zoroslav Kollár, ktorý v úvode poukazuje na to,... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik