Rudolf Huliak prehovoril o postoji SNS k prezidentským voľbám
07 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Poslanec Národnej rady SR za SNS Rudolf Huliak si myslí, že strana predstaví kandidáta na prezidenta budúci týždeň. Nepotvrdil, či ním bude jej šéf Andrej Danko, avšak myslí si, že je povinnosťou lídra strany doviesť ju k prezidentským voľbám.

Hnutie Slovensko podľa predsedu jeho klubu Michala Šipoša zatiaľ nie je rozhodnuté, koho podporí. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

"Je povinnosť, aby líder stranu doviedol do prezidentských volieb. To znamená, aby strana ako SNS podporovala nejakého skutočného kandidáta, keďže Peter Pellegrini (Hlas-SD) pri koaličných rokovaniach podporu SNS odmietol," uviedol Huliak. Ak Danko odíde z parlamentu, vie si predstaviť, že ho nahradí vo funkcii podpredsedu. Šipoš vníma reči o Dankovej prípadnej kandidatúre ako snahu vydierať lídra Hlasu-SD Pellegriniho. "Nedáš mi niečo, pôjdem kandidovať. Dáš, ustúpim," skonštatoval. Huliak to odmietol.

Vyjadril sa aj Michal Šipoš (bývalé hnutie OĽaNO)

Hnutie Slovensko podľa Šipoša ešte nevie, koho v prezidentských voľbách podporí. "Zatiaľ sme pozorovateľ, uvidíme, ako sa vyvinie situácia," priblížil. Kľúčové podľa neho je, aby sa prezidentom nestal Pellegrini. Pripustil možnosť, že hnutie podporí aj iného kandidáta ako Ivana Korčoka. Zároveň uviedol, že si nemyslí, že by kandidatúru ohlásil Matovič. Rovnako neočakáva, že by kandidoval v eurovoľbách.

V diskusii sa dotkli aj témy schvaľovania návrhu novely Trestného zákona

Huliak uviedol, že zahlasuje za jeho podobu v súčasnom znení. Nemá problém so zmenami v trestných sadzbách. Šipoš s návrhom novely nesúhlasí. Vláda podľa neho vychádza v ústrety zločincom. Dodal, že hnutie bude naďalej upozorňovať na "pofidérnosti", osobne však nebude žiadať Európsku úniu, aby Slovensku v tejto súvislosti pozastavila čerpanie eurofondov.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Naď hodnotí rok! Arogantný odkaz tým, ktorí videli veci inak, ako on!
"Začína nám nový rok a vtedy si treba vyhodnotiť minulé obdobie. Podľa predpovedí mnohých, najmä tých, čo nám teraz vládnu, by sme mali byť v podstate šťastní, že sme to všetko akosi náhodou prežili, tak si to radšej rýchlo zrekapitulujme," píše na... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik