POZOR! POČASIE SA RAPÍDNE ZHORŠUJE! SHMÚ VYDAL VAROVANIE!
07 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Na väčšine Slovenska sa v nedeľu môže vyskytnúť silný vietor. Vo viacerých okresoch platí aj výstraha druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Druhostupňová výstraha platí od rána v okresoch Košice, Michalovce, Rožňava, Trebišov a Brezno. Od 16.00 h aj v okresoch Bratislava, Pezinok a Senec. Vietor tu môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť až 105 kilometrov za hodinu. Prvý stupeň výstrahy je od rána vydaný v zvyšku Košického a Bratislavského kraja, tiež v Nitrianskom, Trnavskom, Prešovskom a Žilinskom kraji.         

Meteorológovia varujú aj pred poľadovicou, ktorá sa môže tvoriť vo väčšine okresov na Slovensku. Prvostupňová výstraha platí do 16.00 h v Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Počas celého dňa sa môže poľadovica tvoriť v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji a od 20.00 h v Nitrianskom kraji.

Na severe krajiny zároveň platia výstrahy pred snehovými jazykmi a závejmi, a to vo väčšine Žilinského a Prešovského kraja a v okresoch Spišská Nová Ves a Považská Bystrica. Vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Brezno, Poprad tiež od 18.00 h platia výstrahy pred vetrom na horách.

SHMÚ vydal aj hydrologické výstrahy pred povodňami. Druhý stupeň výstrah platí v okresoch Skalica, Senica, Turčianske Teplice, Michalovce a Trebišov. Prvostupňová výstraha je vydaná pre okresy Martin, Malacky, Nové Zámky, Zlaté Moravce, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Košice, Zvolen, Banská Bystrica a Brezno.

TOTO europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová asi nečakala! Kam sa potom podel svet, v ktorom ju kedysi ešte volili?
"Primať sa do zvyčajných aktivít nemusí byť po Novom roku pre každého celkom ľahké. Ale smetiari hrmocú svojimi autami, poštári nosia poštu, poslanci, nešetriac nikoho, vyslovujú svoje názory. Všetkých spoluobčanov prekvapila najmä europoslankyňa... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Politológ vytočil novinára Magušina do biela! A novinár sa so svojou žlčou ukázal v plnej paráde!
Keď Andrej Danko (SNS) avizoval, že Petra Pellegriniho (HLAS - SD) médiá (obrazne povedané) vyzlečú donaha a budú sa ho pýtať na prvú dámu, ani netušil, akú prestrelku tým vyvolá. Stalo sa a zdá sa, že boj o prezidentské kreslo začal. Nielen medzi... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik