Pozor! Aktivisti, ktorí ničia autá, dorazili už aj na Slovensko!
07 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Sú vraj žrútmi paliva a zabíjajú planétu. A preto ich treba ničiť. Tak sa vyjadrujú aktivisti o autách SUV. A následne aj konajú. Teraz už dorazili aj na Slovensko a vyčíňajú v Bratislave.

Aktivisti, ktorí tvrdia , že autá SUV sú žrútmi paliva a zabíjajú planétu si to po európskych, ale aj svetových mestách namierili aj ku nám. Bratislava už má možnosť zakúsiť ich hnev a „spravodlivé“ rozhorčenie. Praktiky majú síce  vandalské , ale to im vôbec neprekáža. Majitelia áut si už len za stieračom objavia odkaz, aby sa na nich nehnevali a ďalší na nich čaká v podobe vypustenej pneumatiky.

Prípady v Petržalke

Na Slovensku sa zatiaľ  prípady vypustených pneumatík na SUV objavili len v Bratislave, konkrétne na najväčšom bratislavskom sídlisku - v Petržalke. Upozornil na to portál bratislava.standard.sk. K poškodzovaniu SUV-iek sa hrdo hlási hnutie Tyre Extinguishers. Na konte má už stovky áut po Európe.

Vodiči SUV-iek vraj spôsobujú viac nehôd    

Po vypustení pneumatiky na aute príslušníci hnutia nechajú majiteľovi vozidla tohto typu za stieračmi ospravedlňujúci odkaz. Vodič si to nemá brať osobne , lebo dôvodom ich konania je samotné auto. Okrem toho, že tieto autá oveľa viac ničia životné prostredie, ako iné vozidlá, sú oveľa nebezpečnejšie aj kvôli tomu, že ich vodiči  vraj spôsobujú oveľa viac nehôd s tragickými následkami, ako vodiči na iných autách. 

Reaguje aj petržalská samospráva

Petržalská samospráva  zaujala k celej záležitosti rázny postoj. „Ide o prvý prejav takýchto aktivít v našej mestskej časti. Ihneď, ako sme sa o tom dozvedeli, kontaktovali sme majiteľa vozidla, na ktorého máme kontakt vďaka registrácii v Petržalskom parkovacom systéme. Ak budú podobné prejavy pribúdať, budeme v spolupráci s mestskou políciou a štátnou políciou postupovať spoločne v predídení poškodzovania majetku našich obyvateľov,“ povedal vedúci oddelenia statickej dopravy Andrej Árva.

V Brne počas jednej noci vypustili pneumatiky na 39 SUV 

S aktivistami majú neblahé skúsenosti aj susedné štáty. Napríklad v Brne počas jednej noci vypustili pneumatiky na 39 SUV. Na sociálnej sieti X uviedli aj dôvody tohto počinu. „Keď si veľké autá prestanú kupovať tí, ktorá ich používajú iba na jazdu po veľkomestách, bude to jedna z najjednoduchších a najmenej bolestivých ciest, ako obmedziť emisie v Českej republike." Okrem Česka ich aktivity pocítili aj v Nemecku, Veľkej Británii, vo Švajčiarsku, Belgicku a v Austrálii. 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Naď hodnotí rok! Arogantný odkaz tým, ktorí videli veci inak, ako on!
"Začína nám nový rok a vtedy si treba vyhodnotiť minulé obdobie. Podľa predpovedí mnohých, najmä tých, čo nám teraz vládnu, by sme mali byť v podstate šťastní, že sme to všetko akosi náhodou prežili, tak si to radšej rýchlo zrekapitulujme," píše na... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik