KOSTRA V PRAŽSKOM LESOPARKU! "Mordpartia" už vykonáva svoju prácu
09 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Policajti v nedeľu pri pokračujúcom rozsiahlom pátraní v Prahe 5, kde už od soboty s čakanmi, lopatami a mačetami prečesávajú lesopark, našli ľudské kosti. Pátranie malo súvisieť s podobným zásahom z vlaňajšieho leta, keď prehľadávali oblasť pri Kladne v prípade hľadaného človeka. Či prípady spolu naozaj súvisia, kriminalisti nepotvrdili s odkazom na očakávané expertízy.

Hovorca polície Richard Hrdina uviedol, že policajti našli pozostatky kostry. Nález by sa mal týkať už prebiehajúceho vyšetrovania, ktoré vedie 1. oddelenie. Zatiaľ to ale podľa Richarda Hrdinu nemožno potvrdiť, pretože budú nasledovať odborné skúmania. Či sa jedná o kompletnú kostru či ďalšie podrobnosti, hovorca nepovedal.

Už skôr uviedol bez ďalších podrobností, že víkendové prečesávanie zalesneného priestoru na okraji pražských Jironíc okolo stolovej hory Vidoule sa týka prebiehajúceho trestného konania. Naviac odkázal verejnosti, že obyvateľom dotknutej oblasti nehrozí žiadne nebezpečesntvo.

Preverovaniu násilného činu by nasvedčovala prítomnosť mimo iného tiež kriminalistov z pražského 1. oddelenia, známeho ako „mordpartia,“ ktoré vyšetruje najzávažnejšie násilné trestné činy. Podľa informácií portálu Novinky.cz by akcia mohla mať súvislosť s podobne rozsiahlym pátraním, ktoré vlani v júli prebehlo u Kladna.

Pri vtedajšom pátraní, ktoré trvalo viac ako týždeň, tiež policajti vybavení rôznym náradím určeným ku kopaniu v zemi, v spolupráci s psovodmi a s ľuďmi z „mordpartie“ pátrali po hľadanej osobe. Podrobnosti k prípadu ale dosiaľ vyšetrovatelia s ohľadom na pokračujúce preverovanie neoznámili. Rovnako nie je oficiálne zrejmé, či majú kriminalisti podozrenie, že by sa hľadaná osoba mohla stať obeťou násilného trestného činu.

SMRŤ v nákupnom CENTRE: Našli mŕtve TELO a všade veľa KRVI! Čo sa stalo?
Veľmi smutná udalosť sa stala v obchodnom centre City Arena v Trnave. V garážach sa našlo nehybné telo muža, ktorého doma čakala rodina. Polícia upozorňuje na hoax, ktorý sa s jeho nečakaným tragickým odchodom na večnosť spája. Tragická udalosť sa... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik