M. Šutaj Eštok: Krízové riadenie by sa malo viac sprofesionalizovať
07 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Krízové riadenie by sa malo viac sprofesionalizovať, riadiť by ho mal štát, nie samospráva. V rozhovore pre TASR to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). So základnými východiskami zmien by chcel prísť už na januárovej výjazdovej vláde. Do diskusie chce zapojiť samosprávy i dobrovoľníkov. Rezervy vidí aj v civilnej ochrane.

"Samospráva má fungovať ako nejaká pomoc, ktorá občana zorientuje. No v prvom rade musí stáť štát a kompetentní ľudia, ktorí povedia, takto ideme postupovať, toto sa ide urobiť, a najmä sa musia vždy hľadať cesty, ako sa veci dajú urobiť a ako sa dá pomôcť občanom," načrtol minister. Potrebný je podľa neho jasný systém riadenia a postupov. "Máme prednostov okresných úradov, máme obrovský aparát, ale doteraz tu chýbalo riadenie. Ako keby nikto nevedel, čo má robiť," dodal.

Politológ vytočil novinára Magušina do biela! A novinár sa so svojou žlčou ukázal v plnej paráde!
Keď Andrej Danko (SNS) avizoval, že Petra Pellegriniho (HLAS - SD) médiá (obrazne povedané) vyzlečú donaha a budú sa ho pýtať na prvú dámu, ani netušil, akú prestrelku tým vyvolá. Stalo sa a zdá sa, že boj o prezidentské kreslo začal. Nielen medzi... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Venovať sa chce aj civilnej ochrane

"Ak by sa na Slovensku, nedajbože, niečo stalo, tak neviem, kde pôjdu deti na školách, či máme dostatok krytov a či o nich všetci vedia. Toto sú témy, ktoré jednoducho musíme otvárať, pretože svet je už iný aj z hľadiska bezpečnosti, ako bol pred piatimi rokmi," načrtol pre TASR.

Počas posledných kríz, akými boli pandémia či prílev utečencov, podľa Šutaja Eštoka ministerstvo vnútra vždy zlyhalo. "Posledná udalosť, ktorá to iba potvrdila, bolo zemetrasenie v Ďapalovciach," myslí si. Kritizoval, že za ľuďmi zasiahnutými prírodnou katastrofou prišla až aktuálna vláda. "Aj s riešeniami, aj s pomocou, aj s úplne normálnou ľudskosťou," skonštatoval. Hovorí o potrebe radikálnych zmien. Po nástupe vymenil aj sekciu krízového riadenia na ministerstve.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Progresívni liberáli a červené denníčky V ŠOKU! RYTMUS SI VYSTRELIL ZO ZELENSKÉHO (FOTO)
Žijeme v totalite? Alebo inak - je Zelenskyj nedotknuteľný? Zdá sa, že pre istú časť slovenského národa sa stalo meno ukrajinského prezidenta synonymom slova Boh. Neblahú skúsenosť s jeho humorným vyobrazením práve zažíva raper Rytmus. Rytmus... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Mária Sliacka

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik