OBROVSKÉ NEŠŤASTIE v Alpách: Zabíjali lavíny, jedným z mŕtvych je Slovák
08 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Pri páde lavíny v rakúskych Alpách v nedeľu (7. 1.) prišiel o život jeden Slovák, ďalší utrpel zranenie. Informovala o tom agentúra ČTK, ktorá sa odvoláva na agentúru APA. Lavína muža zasiahla mimo zjazdovku v lyžiarskom stredisku Mölltaler Gletscher v Korutánsku. Lavína však zabíjala aj v talianskych Alpách.

Muži vo veku 33 a 40 rokov boli podľa rakúskej polície na výlete na lyžiach. Masy snehu ich zasiahli zhruba vo výške 2700 metrov, informuje portál tvnoviny.sk.

Mladšieho z dvojice nezavalila lavína úplne, a tak sa mu podarilo sa vyslobodiť. Pešo došiel k horskej stanici, odkiaľ zavolal záchranárov. S bližšie nešpecifikovanými zraneniami potom muža dopravil vrtuľník do nemocnice v meste Lienz.

Druhého z mužov objavili záchranári v hĺbke dvoch metrov pod snehom. Aj keď sa ho pokúšali oživiť, nepodarilo sa im to.

Lavína zabíjala i v talianskych Alpách

Dvoch turistov na snežniciach zabila lavína v talianskych Alpách neďaleko Švajčiarska, informuje Breitbart s odvolaním sa na záchrannú služba.

Lavína spadla v nedeľu okolo poludnia v nadmorskej výške 2200 metrov v údolí Formazza v regióne Piemont, uviedol hovorca talianskej alpskej záchrannej služby Federico Catania. Sila lavíny zatlačila jednu z obetí do jazera blízko spodku svahu, zatiaľ čo druhé telo našli v mase snehu, povedal.

Napriek silnému vetru sa podarilo vrtuľníku spustiť záchranný tím za pomoci kynologickej jednotky. Identita dvoch obetí nebola okamžite zverejnená.

Pátracia akcia bola spustená po tom, čo stráže na neďalekej hrádzi nahlásili, že videli, ako lavína zasiahla dvoch turistov, uviedla Catania. Počiatočné pátranie pešo nenašlo turistov, čo si vyžiadalo použitie vrtuľníka.

Na vytiahnutie tela z jazera bol vyslaný hasičský vrtuľník s potápačmi, informovali záchranári.

Politológ vytočil novinára Magušina do biela! A novinár sa so svojou žlčou ukázal v plnej paráde!
Keď Andrej Danko (SNS) avizoval, že Petra Pellegriniho (HLAS - SD) médiá (obrazne povedané) vyzlečú donaha a budú sa ho pýtať na prvú dámu, ani netušil, akú prestrelku tým vyvolá. Stalo sa a zdá sa, že boj o prezidentské kreslo začal. Nielen medzi... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik