Česi upozorňujú! Neďaleko slovenských hraníc sa pohybuje veľká šelma
07 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Policajti v Čechách, na južnej Morave, neďaleko slovenských hraníc vyšetrujú správy o výskyte veľkej šelmy. Ľudia ju mali vidieť na dvoch miestach. Miestne samosprávy už prostredníctvom sociálnych sietí varovali svojich obyvateľov.

Břeclavská polícia dostala dve správy o možnej prítomnosti šelmy. "Prvýkrát sa o nej dozvedeli na Silvestra popoludní, keď jej výskyt oznámil vodič, ktorý išiel po ceste medzi Sedlcom a Mikulovom. Druhé oznámenie prišlo v piatok ráno nepriamo od starostu obce Bulhary," uviedol policajný hovorca Bohumil Malášek pre portál tn.nova.cz.

Zviera údajne spozoroval v obci Bulhary v stredu okolo pol tretej ráno miestny poľovník. Vyšetrovatelia však zatiaľ neboli schopní potvrdiť, či sa šelma skutočne nachádza v oblasti.

"Na miestach výskytu nenašli ani žiadne stopy. V spolupráci s veterinárnou správou tiež kontrolovali, či podobné zviera mohlo uniknúť niektorému z miestnych chovateľov. Nikomu z nich zviera neuniklo ani sa mu v posledných dňoch nepodarilo utiecť," povedal Malášek.

"V prípade výskytu neznámeho zvieraťa môžete kontaktovať políciu na tiesňovej linke 158. Fotografia alebo videozáznam zvieraťa by tiež pomohol posunúť sa vo vyšetrovaní prípadu," povedal Malášek.

Greenpeace kritizuje ministra Tarabu, ale chváli Jána Budaja a Čaputovej ministra
Envirorezort bol vlani poznačený nestabilnou, miestami až chaotickou politickou situáciou a predčasnými voľbami. Do istej miery to pozastavilo prácu na agende skvalitňovania životného prostredia. Pre TASR to uviedla riaditeľka Greenpeace Slovensko... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vo štvrtok ráno obec Bulhary upozornila všetkých obyvateľov na situáciu

"Chceli by sme upozorniť občanov na skutočnosť, že včera večer bola v katastri obce Bulhary vo vinici smerom na Milovice spozorovaná veľká mačka. Ak ju uvidíte, kontaktujte linku 158," uviedla samospráva Facebook.

Podľa starostky obce Dolní Věstonice Jaroslavy Rajchlovej bola šelma spozorovaná v stredu večer medzi obcami Pavlov a Dolní Věstonice.

Pred niekoľkými dňami varovalo svojich občanov aj mesto Mikulov. "Políciu Českej republiky zalarmoval vodič, ktorý popoludní videl mačku pri odchode z Mikulova smerom na Sedlec do Valtickej uličky," napísalo mesto na príspevku sociálna sieť v pondelok.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Politológ vytočil novinára Magušina do biela! A novinár sa so svojou žlčou ukázal v plnej paráde!
Keď Andrej Danko (SNS) avizoval, že Petra Pellegriniho (HLAS - SD) médiá (obrazne povedané) vyzlečú donaha a budú sa ho pýtať na prvú dámu, ani netušil, akú prestrelku tým vyvolá. Stalo sa a zdá sa, že boj o prezidentské kreslo začal. Nielen medzi... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik