VODIČI POZOR! Pre Trojkráľový sprievod čakajte dopravné obmedzenia
06 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

V mnohých hlavných mestách Európy sa na sviatok Troch kráľov usporadúva výpravný sprievod ulicami. Inak tomu nebude ani v našom hlavnom meste. Štvrtý Trojkráľový sprievod začne už túto sobotu 6. januára o 14:30 hod. na nádvorí Bratislavského hradu.

Nepremeškajte výnimočný Trojkráľový sprievod!

Vstup na podujatie je pre všetkých voľný. Ako je zvykom, ústrednou témou sprievodu zostáva putovanie mudrcov za svetlom, ktoré ich vedie k dieťaťu v jasličkách.

„Mudrci z ďalekých končín, reprezentujúci príslušníkov troch generácií a troch rás, k nám zavítajú – ako je už tradíciou – na chrbtoch kopytníkov. Cestu im ukážu malí hviezdonosci. Sprevádzať ich budú bubeníci, gajdoši a koledníci,“ píše sa v pozvánke na tohtoročný Trojkráľový sprievod.

Z nádvoria Bratislavského hradu sú diváci pozvaní nasledovať troch kráľov a hviezdonoscov v čele sprievodu na ich ceste za kométou. Nielen cieľ cesty, ale aj putovanie s kráľmi prinesie celému sprievodu mnoho prekvapení.

Dopravné obmedzenia

V centre Bratislavy budú v sobotu od 14.30 h do približne 15.30 h dopravné obmedzenia. Dôvodom je Trojkráľový sprievod. Na sociálnej sieti o tom informovala polícia Bratislavského kraja.

"Z dôvodu konania sa podujatia s názvom Trojkráľový sprievod bude dochádzať k dopravným obmedzeniam týkajúcich sa priebežného uzatvorenia Palisád od Bratislavského hradu, Hodžovho námestia, Suchého mýta po Michalskú bránu," priblížili policajti.

Premávku budú usmerňovať hliadky dopravnej polície. Vodičov v tejto súvislosti vyzvala, aby sa riadili jej pokynmi a zvýšili svoju pozornosť a opatrnosť.

Kresťania slávia sviatok Zjavenia Pána, známy ako Traja králi
Sviatok Zjavenia Pána, známy aj pod názvom Traja králi, slávia v sobotu katolíci i ďalší veriaci kresťanských cirkví. Ide o sviatok zjavenia Ježiša Krista ako Mesiáša Izraela, Spasiteľa sveta a Božieho Syna. Sviatok Zjavenia Pána sa na východe... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik