Taraba si podal denník Pravda: TAKTO VYZERAJÚ AKTIVISTICKÉ HLÚPOČKÉ ČLÁNKY!
06 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Taraba odobril výstavbu LNG terminálu v Bratislave. Hneď v blízkosti najväčšej zásobárne pitnej vody v strednej Európe! Takto znie titulok denníka Pravda k článku, ktorý reaguje na kroky ministra životného prostredia Tomáša Tarabu. Ten sa len pousmial a červenému denníčku odkázal: "Takto vypadajú aktivistické hlúpučke články."

Na Slovensku môže vyrásť prvý terminál na skvapalnený plyn (LNG). Postaviť ho môžu na Dunaji priamo v bratislavskom nákladnom prístave neďaleko centra mesta. Povolil ho minister životného prostredia Tomáš Taraba, ktorý zároveň zamietol sťažnosti environmentálnych organizácií Greenpeace Slovensko či Znepokojené matky. Takto znie úvod článku z Pravdy.

A Taraba nad aktivistickým článkom iba krúti hlavou a pustil aj do vysvetľovania: "Podľa logiky tohto článku, treba potom celú Bratislavu vysťahovať, treba vypnúť celý Slovnaft a celý priemysel na západnom Slovensku, pretože všetko sa nachádza pri tom istom zdroji pitnej vody."

Druhé klamstvo podľa neho je, že vraj rozhodol o LNG termináli sám osobne. "O jeho povolení rozhodlo predošlé vedenie ministerstva a ja som len potvrdil, že rozhodnutie bolo zákonné. Tak funguje právny štát, že ani minister nemôže konať podľa Greenpeac a združenia Nespokojné matky, ale musí rozhodovať podľa zákonov."

Pitnú vodu na západnom a južnom Slovensku viac ohrozuje skládka vo Vrakuni ako nejaký maličký LNG terminál lokálneho rozsahu, ktorý vôbec nie je isté, že bude postavený, ale ak aj bude, tak bude spĺňať technicky najnáročnejšie parametre, prízvukuje Taraba.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text, v ktorom sa píše „Taraba odobril vystavbu LNG terminálu v Bratislave. Hned' V blízkosti najväčšej zásobárne pitnej vody v strednej Európe“

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Hrabko k rozhodnutiu prezidentky: ČAPUTOVÁ BY AJ TAK PREHRALA
Rozhodnutie Zuzany Čaputovej podpísať zákon o štátnom rozpočte bolo správne a umožnilo štátu vyhnúť sa rozpočtovému provizóriu. Prezidentka by politický konflikt s vládnou koalíciou o rozpočet ako taký zrejme aj tak prehrala. Skonštatoval to pre TV... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik