Monika Kozelová o zavraždenej Patrícii: Dobrý človek? ZABUDNITE! Alkoholička, ktorá tyranizovala celé okolie
06 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Vo štvrtok, 4. januára nie len Bratislavou otriasol nález tela mŕtvej ženy v jej byte. Páchateľa vraždy, jej priateľa policajti zadržali o deň neskôr. Bývalá poslankyňa NR SR Monika Kozelová býva v rovnakom bytovom dome, ako zavraždená. Na Facebooku preto tvrdí: Každá minca má dve strany, aj vražda. Podľa Kozelovej bola Patrícia ťažko chorá alkoholička, ktorej príbeh sa nikomu páčiť nebude. Zatiaľ zverejnila 1. časť. Sľubuje však aj jeho pokračovanie.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol obvinenie z trestného činu vraždy 47-ročnému Jozefovi H. z Bratislavy, známeho ako Kuchára Jožka. Ide o prípad ženy, ktorú našli zavraždenú v Ružinove a mala vyrezané orgány.

„V tejto súvislosti bol spracovaný na obvineného návrh k väzobnému stíhaniu. Obvinený bol po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia,“ napísala polícia na sociálnej sieti.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov.

Monika Kozelová bola Patríciinou susedou 12 rokov a na Facebooku vyvracia mýtus o dobrej a nápoímocnej obeti domáceho násilia. Celé okolie ju totiž poznalo ako ťažkú alkoholičku, ktorá doslova tyranizovala susedov. Jeden sa odsťahoval, iný nemohol prenajať byt, lebo v tom jej byte sa večne hulákalo. Susedia kvôli nej museli namontovať na spoločné dvere na pavlač guľu, čo zvlášť Kozelovej vždy vykrikovala. 

Kuchár Jožko

„V oblasti gastronómie sa pohybujem už vyše 20 rokov, a preto si dovolím tvrdiť, že varenie nie je moja práca, ale môj život,“ uvádza na svojej stránke Jozef Hanuška, ktorý na sieťach vystupuje, ako Kuchár Jožko. Ten potenciálnym zákazníkom ponúka služby v gastre priamo doma, ale aj na spoločenských akciách.

Policajti zadržali v piatok popoludní osobu podozrivú z vraždy, ku ktorej malo prísť v byte v druhom bratislavskom okrese, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Policajti bratislavskej krajskej kriminálky intenzívne vyšetrujú závažný trestný čin, ku ktorému došlo v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese. V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave trestné stíhanie vo veci trestného činu vraždy," priblížil hovorca. Viac informácii kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu poskytnúť nemohol.

Brutálna vražda v Bratislave. Obeť mala srdce mimo tela! Polícia zadržala podozrivého! (VIDEO)
Polícia v jednom z bratislavských bytov našla bezvládne telo ženy. Vzhľadom na to, že príslušníci zákona nemali dostatok informácií, k prípadu sa ďalej nevyjadrili. Dnes je však všetko inak. Informácie hovoria o brutálnej vražde, pri ktorej mala... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Patríciina susedka

„Všetko možné som si už prečítala v súvislosti s vraždou Patrície v byte nado mnou,“píše na Facebooku Monika Kozelová, ktorá si svoj pobyt mimo hlavného mesta predĺžila len preto, aby mala čas vyrovnať sa s tým, čo sa stalo ďalej od miesta činu. Suseda, ktorá sa k nej pridala, je už po výsluchu, ju zatiaľ len čaká.

Hovorili s Colombovou ženou?

„A ako človek, ktorý mal priamy, susedský kontakt so zavraždenou a s ktorým zavraždená bola v neustálom spore, obávam sa, že vám naruším vaše predstavy o domácom násilí,“pokračuje Kozelová. Tá len krúti hlavou nad titulkami a článkami. Tie o Patrícii píšu ako o milej a ochotnej pomôcť, čo je podľa bývalej poslankyne „z kategórie sci-fi“. Tvrdenia o rozhovoroch so susedmi preto nepovažuje za relevantné, jedine že by na diaľku hovorili s povestnou Colombovou ženou.

Nepekná pravda

„Patrícia bola chorá a potrebovala liečenie. Bola totiž ťažká alkoholička. Naozaj ťažká. Za 12 rokov, čo bývala nado mnou, som ju triezvu stretla presne dvakrát a to v skorých ranných hodinách, keď som išla do práce. Kam či odkiaľ išla ona netuším,“ približuje Kozelová osobu zavraždenej a vysvetľuje, že alkoholikov sa veľmi povrchne dá rozdeliť na vtipných a agresívnych.

OBROVSKÉ NEŠŤASTIE: Smrť v rieke Laborec
V rieke Laborec v Michalovciach sa v piatok (5. 1.) topil 69-ročný muž. Zomrel počas prevozu do nemocnice. Informuje o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti. "Krátko po 14.00 h bolo na tiesňovej linke 158 prijaté oznámenie, že v... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Ona vtipná rozhodne nebola

„Problémy a hádky vyrábala ako na bežiacom páse. Keď bola v ráži chodila nám nadávať, trieskať na dvere a vykrikovať, až nás dohnala k tomu, že sme si na pavlačové dvere museli nainštalovať guľu, ktorú sme tam nemali, keďže vo vedľajšom byte bývala stará pani, ktorá občas potrebovala RZP, tak aby sa k jej bytu dostali, aj keď my v ďalších dvoch bytoch sme boli v práci,“ vykresľuje Kozelová pravidelné situácie s Patríciou, pričom to, čo plynulo z Patríciiných úst je hodné do pol pása zasypaného baníka. Keďže práve Kozelová namontovala guľu, Patrícia ju extra „milovala“ a keďže Patríciine urážky boli hlasné a adresné, mala neraz čo vysvetľovať. Časom si však zvykli aj susedia.

Bola známa firma

„Hulákala denne, vo dne, v noci, podľa vlastnej potreby a výšky alkoholu v krvi, prípadne podľa toho, či pila doma, alebo niekde v krčme a vracala sa po záverečnej domov. To ale hučala už vonku na ulici a svoj príchod ohlasovala zďaleka. Ak stretla niekoho na ulici vyvolávala spory ústiace až do bitiek,“pokračuje v popisoch bývalá poslankyňa s tým, že neraz ju aj s vecami zbierali vo vchode domu, či na medziposchodí. Kvôli hluku a jej domácim pitkám so štamgastmi z krčmy sa jeden z ťažko chorých susedov musel odsťahovať a v ďalšom byte kvôli nej nik dlho nevydržal. Susedia prosili, žiadali, sťažovali si – bez úspechu, byt bol jej.

„Skrátka a jasne - bol to chorý človek, ktorý potreboval pomoc psychiatra, Len musel chcieť. A to ona nechcela. A potom sa k nej po pár rokoch promiskuitného života nasťahoval kuchár Jožko,“ píše Kozelová. Tým to však nekončí...

Minister Šutaj Eštok o nechutnej mediálnej hre s politickým pozadím (VIDEO)
MEDIÁLNE HRY A ZNEUŽÍVANIE ŠTUDENTOV, je názov príspevku, ktorý na sociálnej sieti zverejnil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS - SD). "Útok na dekana právnickej fakulty Eduarda Burdu ohľadom jeho odborného názoru na zrušenia ÚŠP je len... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Tibor Malý

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik