Marián Kočner čelí ďalšiemu obvineniu: Používal odpočúvacie komando (VIDEO)
06 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Po piatich rokoch od začiatku vyšetrovania čelí Marián Kočner ďalšej obžalobe. Krajská prokuratúra v Bratislave ho žaluje za to, že prostredníctvom svojej sledovacej skupiny nahliadal do súkromia žurnalistov i politikov, uviedli tv.noviny.sk.

Kočner si na túto činnosť objednal bývalého zamestnanca Slovenskej informačnej služby Petra Tótha. Tomu pomáhal Miroslav Kriak, Štefan Mlynarčík a Juraj Škripa. „Zhruba týždeň sledovali moje denné zvyky, fotografovali mňa aj môjho dvojročného syna, mnohé fotografie napríklad z kaviarne boli vyhotovené z tesnej blízkosti,“ povedala Zuzana Petková, ex-novinárka pracujúca toho času v Nadácii Zastavme korupciu. Kočner sledoval aj Daniela Lipšica, Vladimíra Pčolinského, Milana Krajniaka, či Richarda Sulíka, ako uvádza portál správy.rtvs.sk „Tu vidieť, že nebol môj priateľ, lebo priatelia sa nedávajú sledovať,“ opísal Sulík, ktorý si však pozíval svojho „niepriateľa“ Kočnera na súkromné posedenia, kde zvykol ohovárať svojich politických kolegov.

Najdôležitejšie meno v zozname ľudí, na ktorých vyslal Kočner svoje komando však nie je „Rozhodnutie sledovať Jána Kuciaka prišlo až keď sa Kočner Kuciakovi vyhrážal,“ povedal Tomáš Madlňák. „Polícia s tým nič nerobila, namiesto toho z polície prišli lustrácie Jána Kuciaka, ktoré poslúžili sledovaniu. Práve výsledky z tohto sledovania poslúžili aj pri objednávke na vraždu aj samotným vrahom Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ povedal Tomáš Madleňák.

Corpus delicti, ktorý zatlčie Kočnerovi ďalší klinec do rakvy

Marián Kočner, si odpykáva 19-ročný trest v leopoldovskej väznici za kauzu zmenky. Odpočúvanie malo však aj svoju pozitívnu stránku. „Bolo to dobré preto, že z toho vzišiel materiálny dôkaz, ktorý sa nedá zlomiť ani ohnúť,“ tvrdí Miroslav Kriak, jeden z odpočúvajúcich. Nie je však isté, či Kočnerovo komando bude pykať za svoje konanie za mrežami. „Je možné, že títo ľudia skončia s podmienkou. Spravodlivosť v tomto prípade mešká a očakáva, sa jej ani nedočkáme,“ potvrdila danú možnosť pre tv.noviny.sk hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Jana Tökölyová.

Taraba ZDESENÝ zo Spišiaka: Pustíte TOTO VIDEO aj protestujúcim? (VIDEO)
Toto by si mal každý pusti! Áno aj kvôli takýmto ľuďom urobíme poriadky. Jaroslav Spišiak obhajuje, aby policajti mohli používať nezákonné úkony, aby mohli obvinených mučiť a vyčíta nám, že chceme ako vláda, aby policajti mohli konať len v medziach... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!