Kandidát na amerického prezidenta sľubuje: ODÍDEME z NATO!
07 | 01 | 2024 I Milan Laca

Trumpov konkurent povedal, že chce, aby USA vystúpili z NATO.

Vivek Ramaswamy, jeden z uchádzačov o nomináciu na prezidenta USA z Republikánskej strany, oznámil, že ak sa stane prezidentom, Spojené štáty vystúpia z NATO.

Už stačilo? 

Ako píše denník  Politico, s odvolaním sa na tri zdroje, v októbri minulého roka Ramswamy povedal, že myšlienka vystúpenia USA z NATO je „rozumná“, ale nepodporil myšlienku vystúpenia Spojených štátov z Aliancie. Republikánsky kandidát, ktorý navrhol aj vystúpenie Spojených štátov z OSN, však podľa denníka,  v súkromnom živote zastáva názor, že na vystúpenie USA z NATO už dávno dozrel čas.

ČO SA TO DEJE? Ukrajina chváli Donalda Trumpa
Osoba, s ktorou môžete spolupracovať! Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v stredajšom rozhovore uviedol, že neverí, že zvolenie bývalého prezidenta Donalda Trumpa za prezidenta v roku 2024 by nevyhnutne viedlo k menšej podpore... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Pochybnosti

Na otázku o jeho neverejných komentároch, hovorkyňa prezidentskej kampane Trisha McLaughlinová odmietla priamo komentovať, čo by urobil s Alianciou, ale Ramaswamyho pozíciu nespochybnila. "Vivek Ramaswamy  je vážne znepokojený tým, že väčšina spojencov NATO si neplní svoje vojenské investičné záväzky a v prípade potreby prehodnotí našu vlastnú podporu. Tiež sa domnieva, že expanzionizmus NATO po skončení studenej vojny zbytočne zvýšil riziko veľkého konfliktu s Ruskou federáciou,“ povedala hovorkyňa.

Také názory nemá sám

Ramaswamy nie je jediným republikánskym kandidátom, ktorý sa obáva NATO. Predseda strany Donald Trump diskutoval o vystúpení USA z aliancie počas svojho predsedníctva a môže tak urobiť, ak sa vráti do Oválnej pracovne. „Musíme dokončiť proces, ktorý sa začal pod mojou správou, spočívajúci v zásadnom prehodnotení účelu a poslania NATO,“ píše sa na webovej stránke jeho kampane.

Poistili sa...

Kongres USA však schválil zákon, ktorý neumožňuje žiadnemu prezidentovi vystúpiť z NATO bez súhlasu Senátu alebo Snemovne reprezentantov. Predtým  Ramaswamy sľúbil, že ak ho zvolia za prezidenta, uzná ruskú inváziu na Ukrajinu a zablokuje jej vstup do NATO.

Amerika si "darovala" nové územie! Ohrozuje celý svet
Alarmujúce znamenie: USA oznámili zabratie nového územia. Bloomberg: Americké nároky na arktické územie sú anexiou. To je NAŠE! .. a hotovo! Americké nároky na nové územia v Arktíde sú „úchvatné“, vyhlásil publicista z agentúry Bloomberg Liam... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik