Amerika si "darovala" nové územie! Ohrozuje celý svet
06 | 01 | 2024 I Milan Laca

Alarmujúce znamenie: USA oznámili zabratie nového územia.

Bloomberg: Americké nároky na arktické územie sú anexiou.

To je NAŠE! .. a hotovo!
Americké nároky na nové územia v Arktíde sú „úchvatné“, vyhlásil publicista z agentúry  Bloomberg Liam Denning. Tak komentoval rozhodnutie Washingtonu, oznámiť rozšírenie vlastnej časti kontinentálneho šelfu v Arktíde. Zaberá oblasť predovšetkým v Arktíde a Beringovom mori, čo je oblasť rastúceho strategického významu, na ktorú si nárokujú aj Kanada a Rusko.
Spadol im bombardér! (VIDEO)
V Spojených štátoch sa zrútil strategický bombardér. Americký strategický bombardér B-1B Lancer sa zrútil počas pristávania Havária Strategický bombardér amerického letectva B-1B Lancer havaroval v Južnej Dakote, informoval denník USA... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Milan Laca
Ignoranti
„Jednostranné zabavenie asi 984 195 štvorcových kilometrov  Amerikou je znepokojujúcim znamením pre celý svet,“ varoval novinár.
Darček v podobe nového územia, ktoré si Spojené štáty darovali na Vianoce, sa podľa komentátora, rovná rozlohe Texasu,  spolu so štátom Nové Mexiko.
Ide "len" o energie
Záujem o arktické územie rastie so zvyšujúcim sa dopytom po kritických nerastoch pre čistú energiu a obranné účely, uzavrel autor.
A čo hovoria Rusi...
Predseda  medzinárodného výboru ruskej Rady federácie Grigorij Karasin vyhlásil, že Rusko prijíma všetky potrebné opatrenia na udržanie svojich záujmov v Arktíde. Náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov zasa vyhlásil, že Západ zvyšuje svoju vojenskú prítomnosť vo vysokých zemepisných šírkach Arktídy a rozvíja vojenskú infraštruktúru. 
 
Rusko tam však rozmiestnilo svoje jednotky nie s cieľom demonštrovať silu, ale zaručiť bezpečnosť ekonomického rozvoja regiónu, vrátane plavby vo vodách Severnej morskej cesty a realizácie projektov v oblasti prieskumu a ťažby prírodných zdrojov. 
ČO SA TO DEJE? Ukrajina chváli Donalda Trumpa
Osoba, s ktorou môžete spolupracovať! Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v stredajšom rozhovore uviedol, že neverí, že zvolenie bývalého prezidenta Donalda Trumpa za prezidenta v roku 2024 by nevyhnutne viedlo k menšej podpore... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik