Ukrajinci skopali muža DO BEZVEDOMIA kvôli taxíku! Teraz sudca ich prípad ODKLONIL
05 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Čo sa to deje?! Dvaja Ukrajinci, ktorí v marci minulého roka brutálne napadli 57-ročného muža, sa na súde dočkali zastavenia trestného stíhania. Sudca klatovského súdu sa rozhodol prípad odklonil, teda využil možnosti podmieneného zastavenia konania. Muž, ktorý sedel v taxíku, ktorý dvojica chcela použiť, skončil s prasknutou lebkou na pokraji smrti v nemocnici, informujú české Parlamentní Listy.

Jozef Janda vlani v marci v Klatovoch povedal dvom Ukrajincom, ktorí sa dožadovali odvozu, že taxík už je obsadený a nech si dajú odchod. Za to obaja muža brutálne napadli a zranený skončil s otrasom mozgu a prerazenou lebkou v nemocnici.

Kľačal nad ním a mlátil ho päsťami do hlavy

Situáciu na súde opísal taxikár, ktorý poškodeného vyzdvihoval pred barom. „Chcel ešte zastaviť pri bankomate, aby si mohol vybrať peniaze. Keď som naňho čakal, prišli dvaja muži, otvorili dvere spolujazdca a chceli odviezť,“ opisoval vodič.

„Povedal som im, že už som obsadený. Na to reagovali veľmi podráždene. Za asi dve minúty sa vrátil môj zákazník a povedal im, že má objednaný taxík a aby si dali odchod,“ dodal s tým, že následne počul niekoľko rán.

„Vyšiel som z auta a videl, ako zákazník leží na zemi a jeden z tých mužov nad ním kľačal a mlátil ho päsťami do hlavy. Následne sa do roztržky pripojil aj druhý muž a začal zákazníka kopať do hlavy a dupať mu na ňu. Snažil som sa ho odstrčiť, ale hrozil mi päsťou, tak som zo strachu sadol do auta a odišiel. Cestou som volal na mestskú políciu,“ dodal svedok.

Brutálna bitka v Nitre: Dominika mala napadnúť partia Ukrajincov
21-ročného Dominika mali brutálne napadnúť jeho ukrajinskí susedia. Prípad vyšetruje polícia. V Nitre napadli 21-ročného Dominika. Dobitý mladík po útoku zdieľal svoju fotografiu na sociálnej sieti. K incidentu došlo počas víkendu v bytovom dome v... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Sudca podmienečne zastavil trestné stíhanie

Teraz prípad dospel na súd, ktorý sa rozhodol podmienečne zastaviť trestné stíhanie. Pokiaľ budú podmienky dodržané, nebudú Dmytro Kornijev (34) a Anatolij Palchej (30) potrestaní.

Sudca klatovského súdu Ján Kasal im na zastavenie trestného stíhania stanovil dvojročnú skúšobnú dobu. Poškodenému majú zaplatiť 260 tisíc korún, ďalších 40 tisíc potom zdravotnej poisťovni.

„Obaja obžalovaní splnili všetky podmienky pre odklon trestného konania. Plne sa priznali, s poškodeným uzavreli dohodu o náhrade škody a sami tiež aktívne vstúpili do rokovaní o splácaní nároku poisťovne,“ uviedol samosudca Jan Kasal pre Novinky.cz.

Závažnosť ich konania vraj sudca Kasal zohľadnil v tom, že skúšobnú lehotu stanovil na zákonné maximum. „Aby bolo možné poznať, že išlo o ich ojedinelý exces z inak riadne vedeného života,“ upozornil Kasal na ich doterajšiu bezúhonnosť.

ZNÁSILNILI JU TRAJA UKRAJINCI! Má na mobile ich ksichty a polícia nič
Polícia nekoná, tak sa matka obete obrátila na médiá! Kriminalisti začali úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu znásilnenia, ale do súčasnej chvíle sa im nepodarilo zistiť páchateľa. Reč je o pol roka starom prípade, keď sa obeťou... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Štátna zástupkyňa s odklonom jednoznačne nesúhlasí

Štátna zástupkyňa, ktorá na oboch podala žalobu, s odklonom jednoznačne nesúhlasí. Na mieste podala proti rozhodnutiu súdu sťažnosť. Odkazuje na brutalitu útoku, ktorú doložilo najmä svedectvo mestského strážnika, ktorý bol prvý na mieste činu. 

„Nejavil žiadne známky života. Nereagoval ani na žiadne bolestivé podnety. Oči mal otočené v bielko a nekomunikoval. Do príchodu záchranky sme sa u neho snažili zaistiť životné funkcie,“ vypovedal o dôsledkoch kopancov a úderov do hlavy.

Navyše k sudcovmu zdôvodneniu odklonu uviedla, že obžalovaní sa v prípravnom konaní úplne nedoznali a útok zľahčovali.

Róm zabitý v Brne Ukrajincom! Takto všetko prebehlo
Ukrajinec Roman R., obžalovaný za vraždu mladého Róma a ublíženie na zdraví niekoľkých ďalších v incidente pri brnenskej priehrade, sa na súde obhajuje tým, že išlo o sebaobranu. Skupina podnapitých Rómov naň vraj zaútočila päsťami, a preto sa... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik