SAMÉ HAVÁRIE! Tesla sťahuje z trhu 1,6 milióna elektromobilov (FOTO)
06 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Tesla oznámila stiahnutie viac ako 1,6 milióna elektrických vozidiel vyrobených v Číne, aby znížila počet nehôd spôsobených problémami s ich autopilotnými systémami, informuje americký portál Breitbart.

Automobilka bude môcť na diaľku opraviť vozidlá pomocou softvérových aktualizácií, aby boli v súlade s čínskym štátnym úradom pre reguláciu trhu, uvádza agentúra Reuters.

Zvolávacia akcia zahŕňa niektoré dovezené vozidlá Model S, Model X a Model 3, ako aj autá Model 3 a Model Y vyrobené v Číne od augusta 2014 do decembra 2022.

Čínsky regulátor informoval, že vodiči Tesly mohli zneužiť funkcie autopilota svojich vozidiel, čím sa zvýšili nebezpečné kolízie a ďalšie bezpečnostné riziká. Stiahnutie produktu, ktoré sa má spustiť vo viacerých fázach, odzrkadľuje stiahnutie produktu v USA, ktoré bolo oznámené minulý mesiac. 

Americké bezpečnostné regulačné orgány vydali vyhlásenie, aby upozornili zákazníkov Tesly, že spoločnosť Elona Muska stiahne takmer všetky vozidlá predané v Spojených štátoch.

Florida Tesla Crash (Florida Highway Patrol)

Nehoda Tesly na Floride (Florida Highway Patrol)

Toto zvolávanie ovplyvní viac ako dva milióny kusov v rámci modelovej rady automobilky, ktorá tiež plánuje riešiť chybný softvér, aby sa zabezpečilo, že vodiči správne používajú funkciu autopilota. 

Sťahovanie v Spojených štátoch prišlo po dvoch rokoch vyšetrovania zo strany Národného úradu pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) série nehôd, ku ktorým došlo, keď bolo auto v čiastočne automatizovanom režime jazdy.

Elon Musk na rovinu: NENECHÁM SA VYDIERAŤ! NAS*RTE SI! (VIDEO)
Elon Musk pri interview priam explodoval, keď došlo na kauzu okolo sťahovania reklamy veľkými spoločnosťami z X (predtým Twitteru). „Na*erte si,“ odkázal tým, ktorí sieť bojkotujú. Špeciálne sa obrátil na šéfa spoločnosti Disney a povedal, že sa... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Zatiaľ čo systém autopilota od Tesly má udržiavať vozidlo vo svojom jazdnom pruhu, vodiči sú stále inštruovaní, aby neustále držali ruky na volante a nespúšťali oči z cesty.

Napriek tomu výskum ukazuje, že vodiči majú tendenciu pri používaní autopilota častejšie odvracať zrak od vozovky a že mnohí z nich veria, že ich autá dokážu jazdiť samé, čo môže viesť k nehodám.

Niektoré nehody boli smrteľné

Tesla čelí „najmenej desiatke súdnych sporov v Spojených štátoch v súvislosti s Autopilotom a niekoľkým štátnym a federálnym vyšetrovaniam súvisiacim so systémom,“ uvádza Messenger. Musk, generálny riaditeľ spoločnosti Tesla, už dlho sľubuje, že v budúcnosti budú prichádzať plne autonómne vozidlá, ktoré nepotrebujú pozornosť vodiča.
Elon Musk je "Putinov agent"? Ukrajinci škrípu zubami
Na Ukrajine obvinili Muska z narušenia prvého námorného útoku dronmi proti Krymu. Prvý pokus Ukrajiny zaútočiť na Krym námornými dronmi v roku 2022 zlyhal v dôsledku straty komunikácie so satelitmi Starlink , miliardára Elona Muska. Informuje... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik