Téma dňa je na svete! Tódová sa zastala Pellegriniho, exminister Káčer Andreja Danka!
05 | 01 | 2024 I Tibor Malý

Téma dňa na Slovensku, teda aspoň tá bulvárno – politická je zdá sa na svete. Celé to mal rozpútať komentár Pavla Gašpara (SMER – SD), štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti, ktorý pod rozhovorom s bývalým riaditeľom NAKA Ľubomírom Daňkom, ktorý uskutočnila redaktorka Denníka N, Tódová dal komentár: „Turné začína dnes u Pamely Tódovej“ a Daňka mal označiť za klamára.

„SRANDISTA DAŇKO. Bývalý riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko: - ktorý vyšetroval sám seba za úplatok 250 000 EUR, - ktorý je nahratý na zákonných odposluchoch, ako manipuluje trestné konania, - ktorý neprešiel detektorom, lebo vynášal informácie zo spisov novinárom aktualít, denníka N a iným nepovolaným osobám, - ktorý obvinených nazýval sviňami, a “varil” pre nich vodu, sa rozhodol dať na dráhu stand-up komika.Turné začína dnes u Pamely Tódovej,“ napísal Pavol Gašpar na sociálnej sieti.

Tódovej sa znepáčilo, že ju Pavol Gašpar nazval Pamelou Tódovou a argumentovala nasledovne:

„Priznám sa, že kým som nemala priateľku, nestalo sa mi, že by niekto posmešne skomolil moje meno tak, že by ho skombinoval s menom môjho exmanžela. Gašpar ešte v diskusii spravil narážku na to, že sme s priateľkou na Silvestra bežali známy bratislavský beh. O tom informovala aj Pluska, patriaca skupine Penta. Neviem, čo je na tom zaujímavé. Neboli sme na luxusnej dovolenke, na ktorú by sme si nedokázali zarobiť, ani sme sa opité neváľali po zemi po bujarej silvestrovskej zábave,“ uviedla Tódová.

„Odkedy je známy môj súkromný vzťah, objavujem nový homofóbny svet plný narážok a odkazov, ktoré zväčša nie sú vyslovené priamo, ale všetkým je jasné, o čo ide. Hoci si myslíte, že ako heterosexuál viete, čo to znamená, v skutočnosti je to niečo úplne nové. Vzhľadom na to, čo všetko som ako novinárka zažila, mi to pripadá smiešne. Tieto otvorené či skryté útoky vypovedajú viac o ľuďoch, ktorí sa takto správajú, než o mne,“ dodala Tódová v argumentácii a vytiahla Petra Pellegriniho.

Tódová sa zastala Petra Pellegriniho, aj keď nemala dôvod

Zahraničný novinár sa mal Tódovej nedávno pýtať, či je Peter Pellegrini gej a ide vraj o zásadnú otázku, ktorá pred prezidentskými voľbami visí vo vzduchu. Zo zahraničia by to bola podľa Tódovej veľká téma, že si Slovensko prvýkrát zvolilo prezidenta spomedzi LGBTI+ ľudí, ale hneď aj dodala, že: „...do konca volebnej kampane zrejme bude, že nevieme. Nevieme, či je Pellegrini gej...“.

Celé filozofovanie Moniky Tódovej vzišlo z reakcie Pavla Gašpara na jej hosťa, ktorým nebol nik iný, ako bývalý riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko. Cez toto všetko sa prehupla k prezidentským voľbám, Petrovi Pellegrinimu a k téme LGBTI.

Pellegrini vyzýva: Pozrite si video až do konca. Niečo sa chystá! (VIDEO)
Dnešný "piatok s pellem" je netradične vo dvoch - s informatikom a odborníkom na umelú inteligenciu Martinom Spanom. "Pozrite si video až do konca. Niečo sa chystá," sľubuje Peter Pellegrini (HLAS - SD), predseda parlamentu. VIDEO: <iframe... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Tibor Malý

Celé to už stihol okomentovať exminister Rastislav Káčer, ktorý do svojho komentáru zamontoval aj Andreja Danka

"Kto by bol býval povedal, že Andrej Danko dokáže vyvolať celkom relevantnú celospoločenskú debatu. V rozhovore, ktorý je ako vždy kopou sena, sa nájde sem tam aj nejaká tá ihla. Na adresu potenciálneho prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho okrem iného hovorí: „Určite by o zdravotnom stave kandidáta na prezidenta mali občania všetko vedieť. Vrátane jeho orientácie, jeho manierov, správania, finančnej hotovosti. Každý kandidát sa musí pripraviť na to, nielen či sa vie usmievať, ale aj koľko má detí, koho má rád, s kým žije, z čoho je financovaná kampaň.” A celkom úprimne ho zaujíma ho, že kto bude prvou dámou…," začal príspevok na sociálnej sieti exminister zahraničných vecí Rastislav Káčer.

Káčer poukázal aj na to, ako sa Monika Tódová obratom zastala Petra Pellegriniho.

"V komentári Denníka N argumentuje: “nás to ani nemá prečo zaujímať. Jeho právo na súkromie je väčšie než právo občanov zisťovať, čo vlastne je a koho má rád… V skutočnosti je dôležité to, či je Pellegrini orientovaný na Západ alebo na Východ. Či vidí budúcnosť Slovenska v EÚ a NATO. Je dôležité to, že chce zrušiť špeciálnu prokuratúru…e.t.c”.," cituje Káčer Tódovú, ktorá sa podľa Káčera veľmi a zásadne mýli.

Káčer je presvedčený, že Andrej Danko má pravdu

"Andrej Danko má úplnú pravdu. Pravidelne počujeme, že človek v politickej, verejnej a ústavnej funkcii musí znášať vyššiu mieru diskomfortu, lebo je pod verejným drobnohľadom. Ako minister som zažíval mnohé okydávačky a tendenčné klamstvá - nikoho som za ne nežaloval, hoci mi pár krát riadne dvihli tlak. Ako štátny úradník som 30 rokov znášal previerkové procesy na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami. Nie je to nič príjemné, ale je to naša voľba," uviedol Káčer vo svojej argumentácii.

Poukázal tiež na to, že prezident je najvyššia ústavná funkcia, hlava štátu. A vysvetlil, že nielen že sa z titulu funkcie oboznamuje s najtajnejšími informáciami, vrátane tých čo si vymieňame v rámci EÚ a NATO - ale robí závažné rozhodnutia, ako hlava štátu.

"Politická a prezidentská vízia je je samozrejme kľúčová. Vydierateľnosť kvôli tajenej sexuálnej orientácii, majetkovým pomerom, zložitým mileneckým, partnerským vzťahom (jedno akým) - to je všetko relevantné a má nás to čo zaujímať. U každého kandidáta. A novinári a verejnosť sa majú právo o tieto fakty slušne zaujímať a očakávať primeranú odpoveď. Prezident by navyše mal byť vzorom a príkladom pre všetkých. Preto okrem jej/jeho politickej vízie a straníckych väzieb, nás má a musí zaujímať aj jeho/jej hodnotový svet a do istej miery aj súkromie," vysvetlil Káčer v príspevku na sociálnej sieti.

V závere dodal, že osobne by bol veľmi rád, keby kandidoval v týchto voľbách aj Andrej Danko, pretože ho zaujíma, aký má Andrej Danko skutočný osobný “výtlak," aká je jeho politická vízia, kto by bola jeho “prvá dáma”, aké sú jeho majetkové pomery, aký občiansky život vedie a aký príklad tým komu dáva. 

Uhrík z europarlamentu: Hlas rozumu naberá na sile! Preč s POMÄTENÝMI PROGRESÍVCAMI v Bruseli (VIDEO)
Nemci otáčajú, už ich nebaví slúžiť len Amerike a Bruselu. Všetci máme plné zuby migrácie a nezmyselnej zelenej a dúhovej politiky! Skonštatoval to v úvode svojho statusu na sociálnej sieti europoslanec a líder Republiky Milan Uhrík. ,,V... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Reagoval už aj Ondrej Dostál (SaS), ktorý sa oproti Káčerovi zastal Moniky Tódovej

"Jedna z najdôležitejších vecí v začínajúcom sa roku je zabrániť tomu, aby Fico a jeho kumpáni ovládli v tejto krajine úplne všetko. A teda najmä tomu, aby sa Pellegrini stal prezidentom," uviedol Dostál na sociálnej sieti.

"Bez ohľadu na to su homofóbne narážky na Pellegriniho sexuálnu orientáciu nechutné a zaslúžia si jasné odsúdenie. A je úplne jedno, či sa ich dopúšťa Matovič vykrikujúci v parlamente o červených tangáčoch alebo Danko snažiaci sa vydierať svojho koaličného partnera a využiť prezidentské voľby na posilnenie vplyvu SNS v rámci koalície. Aj som myslel, že by som k tomu napísal niečo viac, ale zasa ma s tým niekto predbehol a napísal k tomu všetko, čo bolo treba. Vďaka, Monika Tódová!" Dodal Dostál v závere príspevku na sociálnej sieti.

Zdá sa, že téma dňa je na svete!

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik