Schusterovi gratulanti - premiér i prezidentka (FOTO)
04 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Premiér Robert Fico (Smer-SD) i prezidentka Zuzana Čaputová sa pridali ku gratulantom bývalému prezidentovi SR Rudolfovi Schusterovi. Zároveň k tým, ktorí vzdali hold vitalite bývalej hlavy štátu, oslavujúcej vo štvrtok 90. narodeniny.

Fico: Bravó, pán prezident Schuster

"Bravó, pán prezident Schuster, k tvojmu celoživotnému výkonu," napísal Fico na sociálnej sieti, pričom zároveň priznal, že "súperiť s celoživotným elánom a pracovitosťou Rudolfa Schustera je prakticky nemožné".

Exprezidentovi zaželal ešte veľa aktívnych rokov. "Pripájam sa k určite nekonečnému radu blahoželajúcich z celého Slovenska a zahraničia, aby som do Košíc zaslal želania len toho najlepšieho," napísal ďalej premiér.

Čaputová: Vaša energia a vitalita je obdivuhodná

Energia a vitalita Rudolfa Schustera je obdivuhodná a stále inšpirujúca. V blahoželaní bývalému prezidentovi to zdôraznila súčasná hlava štátu Zuzana Čaputová.

"Prajem mu z celého srdca najmä pevné zdravie, veľa lásky od najbližších a ešte veľa dobrodružných cestovateľských zážitkov. Všetko najlepšie, pán prezident Schuster," napísala Čaputová na sociálnej sieti a pridala i fotografiu.

Rudolf Schuster bol druhým prezidentom Slovenskej republiky a zároveň prvým, ktorého si zvolili občania v priamej voľbe. Inaugurovaný bol 15. júna 1999 a päťročné funkčné obdobie ukončil 15. júna 2004. Pôsobil tiež ako primátor Košíc, počas Nežnej revolúcie v roku 1989 sa stal prvým ponovembrovým predsedom slovenského parlamentu.

Rodák z Medzeva sa vo štvrtok dožíva 90 rokov.        

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Slovenskí právnici UDRELI: Pripomínajú porušovanie princípov právneho štátu z roku 2021!
Stopäťdesiat členov súdnych orgánov, advokátov, akademikov a príslušníkov právnických profesií pripomína, že v januári 2021 zverejnilo a podpísalo Výzvu proti porušovaniu princípov právneho štátu 233 advokátov a 123 sudcov (vrátane emeritných).... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik