Rusko ZMARILO raketový útok na KRYM
04 | 01 | 2024 I Milan Laca
Systémy protivzdušnej obrany zničili 4. januára nad Krymom desať ukrajinských rakiet! Protivzdušná obrana zastavila pokus ukrajinských ozbrojených síl zaútočiť na Krym pomocou leteckých riadených striel, informovalo ministerstvo obrany.
Nasadili rakety 

„Desať ukrajinských rakiet zostrelili neskoro popoludní  nad Krymským polostrovom ruské systémy protivzdušnej obrany. Guvernér Sevastopoľa Michail Rozovžajev oznámil, že armáda zničila veľa rôznych vzdušných cieľov. Jeden z úlomkov zasiahol dom, podľa predbežných údajov sa zranila jedna osoba. Guvernér vyzval ľudí, aby zachovali pokoj a nenatáčali ani nezverejňovali činnosť systémov protivzdušnej obrany.

NASTÚPIA STARÉ DOBRÉ TANKY! Tiché ruské plány na jarný úder
T-72 a T-90 zohrajú rozhodujúcu úlohu v nadchádzajúcej ofenzíve ruskej armády. Rusko sa systematicky pripravuje na rozsiahly jarný prielom tankami. Nové posily Ruské tankové sily dostali nové stroje T-72B3 a T-90M Proryv, ktoré vyvinuli s... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Milan Laca

Poplach
Krátko pred tým vyhlásili v meste letecký poplach. V severnej zátoke a vo vnútornej časti použili dymovú clonu. Na Krymskom moste sa zastavila automobilová doprava, v Sevastopole sa zastavila aj verejná doprava. Popach trval asi hodinu a pol.
Kyjev sa snaží...
Ukrajinské ozbrojené sily pravidelne ostreľujú ruské pohraničné územia. Útočia bezpilotnými lietadlami a vykonávajú sabotáže. Ruská armáda potláča pokusy nepriateľa a odráža útoky protivzdušnej obrany, píše sa v článku. V Sevastopole a na Kryme platí žltý stupeň teroristického nebezpečenstva. Ide o posilnenie práce orgánov činných v trestnom konaní, vykonávanie prehliadok na železničných staniciach a na preplnených miestach, uvedenie lekárskych organizácií do stavu najvyššej pohotovosti a posilnenie bezpečnosti strategických objektov.
Turecko blokuje pomoc pre Ukrajinu (FOTO)
Turecko blokuje dvoch lovcov mín kráľovského námorníctva určených na Ukrajinu! Spojenci NATO Turecko a Spojené kráľovstvo sú v spore. Turecko totiž zamietlo povolenie pre dvoch lovcov mín z Kráľovského námorníctva darovaných Ukrajine na prechod cez... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!