Novinky v prípade vraždy trénera v Nitre: ÚŠP navrhuje 22-ročný trest!
04 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) navrhuje Jozefovi Hruškovi za objednávku vraždy trénera bojových umení Františka Vanča 22-ročný trest odňatia slobody i náhradu škody poškodeným. Prokurátor ÚŠP to uviedol vo svojej záverečnej reči na štvrtkovom hlavnom pojednávaní na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Vyhlásenie rozsudku sa očakáva popoludní.

Podnikateľ z Nitry Jozef Hruška čelí obžalobe pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy trénera bojových umení Františka Vanča K udalosti došlo v júni 2011 v Nitre na obchvate mesta, František V. pri útoku podľahol viacerým strelným zraneniam.

"Bezprostredným motívom k objednávke vraždy bola pravdepodobne obava obžalovaného z možného konania poškodeného voči jeho osobe," uviedol prokurátor ÚŠP v záverečnej reči s tým, že Jozef Hruška mal mať obavy z donášania informácií Františka Vanča polícii a medzi oboma panovali vzájomné nezhody.

Cíti sa nevinný

Obžalovaný Jozef Hruška vo svojej záverečnej reči vyhlásil, že je nevinný, a spochybnil výpovede svedkov i motív predložený obžalobou. Obhajkyňa Ivana Kochanská skonštatovala, že v prípade chýba priamy dôkaz, ktorý by Jozefa Hrušku usvedčoval. "Nebol vyprodukovaný ani taký súvislý tok nepriamych dôkazov, ktorý by absenciu priameho dôkazu nahradil," dodala Kochanská v záverečnej reči.

Vyšetrovanie vraždy trénera bojových umení Františka Vanča z roku 2011 sa Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) podarilo ukončiť začiatkom vlaňajšieho roka. Polícia spolu s Jozefom Hruškom v rámci prípadu obvinila aj Petra T. a Mareka D., ktorí mali byť vykonávateľmi vraždy a stíhaní sú v samostatnom konaní.

Slovenskí právnici UDRELI: Pripomínajú porušovanie princípov právneho štátu z roku 2021!
Stopäťdesiat členov súdnych orgánov, advokátov, akademikov a príslušníkov právnických profesií pripomína, že v januári 2021 zverejnilo a podpísalo Výzvu proti porušovaniu princípov právneho štátu 233 advokátov a 123 sudcov (vrátane emeritných).... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik