Miloš Zeman o Ficovi: Cením si rýchlych politikov! Naopak, tí pomalí... (VIDEO)
04 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalý český prezident Miloš Zeman v úrade nie je už rok, no stále má čo povedať, veď v politike pôsobil niekoľko desaťročí. Tentokrát sa vyjadril k zahraničnej politike Slovenska a Maďarska. Zvlášť k tomu, že oba štáty odmietli vojensky podporovať Ukrajinu. Podľa Zemana je ich postoj ochranou národných záujmov.

Aj tie však vedia prispôsobiť tomu, čo aktuálne potrebujú viac. Vo videu hovorí aj o tom, prečo sa nečuduje slovenskej opozícii a jej protestom a prečo je mu sympatické razantné konanie slovenského premiéra Roberta Fica.

Rovnováha záujmov

„Každý politik má hájiť svoje národné záujmy. Zablokované desiatky miliárd eur a ich deblokácia sú národným záujmom Maďarska. Keď to EÚ urobí, Orbán určite nebude protestovať proti finančnej pomoci Ukrajine,“myslí si Zeman. Ak uvažujete, či to nie je vydieranie, Zeman tvrdí, že to je pre politiku príliš silný výraz, ide skôr o rovnováhu záujmov.

Podpredseda parlamentu: Mainstrem neoslavuje gen. Lučanského, ale lekvára Hamrana
Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) si užíva dovolenku. Číta, počúva hudbu a politiku rozhodne nerieši. To, že denník SME ho rieši hneď v úvodníku vníma, ako posadnutosť. „Vraj – Kašlite na Blahu, napísal nejaký Marec a venoval mi článok v... Čítať ďalej
03 | 01 | 2024 | Eka Balaskova
?session=true

Rýchlosť konania Roberta Fica

To, že  slovenská opozícia kritizuje Roberta Fica a vládnuce strany je podľa Zemana pochopiteľné, je to jej pracovná náplň. Takže každá opozícia „musí“ protestovať proti zmenám.

„Ja si cením rýchlosť politikov. Naopak, pomalí politici ma znepokojujú,“uzatvára Zeman.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik