Krúpa KONŠPIRUJE: Prečo Putin neposlal Ficovi novoročný pozdrav?
04 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Saskár Juraj Krúpa, zvaný tiež Krúpobytie, sa dal najnovšie na konšpiračné teórie. Keďže mu do jeho vlastného naratívu, že Fico je Putinov agent, nezapadol aktuálny vývoj udalostí, tak si ho, jednoducho, vymyslel.

"Ruský diktátor Putin poslal novoročné pozdravy iba trom európskym politikom. Orbánovi, Vučičovi a Erdoganovi. Slovenský boss Fico zostal bez pohľadnice S nówym gódom!," píše na sociálnej sieti Krúpa.

A ihneď aj dôvod Putinovej "zábudlivosti" vysvetľuje. Podľa neho môže mať praktický dôvod. "Ako starý kágébák nechce prezradiť identitu svojho najnovšieho politického agenta. A tak mu neposlal blahoželanie, ale cez ruského veľvyslanca Bratčikova priamo darček matriošku."

Má aj liek pre ministerstvo vnútra

Už trochu serióznejšie sa vyjadril pre TASR. Podľa neho, ak má vedenie ministerstva vnútra záujem riešiť dlhodobo pretrvávajúce problémy, bude potrebné začať robiť systémové zmeny presahujúce jedno volebné obdobie. 

"Problémy, ktoré boli identifikované novým vedením ministerstva, sú dlhodobo pretrvávajúce, na ktoré upozorňovalo snáď asi každé predošlé vedenie rezortu, či už sa bavíme o podstavoch v polícii, vybavení, nedostatkovej infraštruktúre, nízkom platovom ohodnotení... Ak má nové ministerstvo reálny záujem tieto problémy riešiť, tak bude potrebné začať robiť systémové zmeny, ktoré presiahnu jedno volebné obdobie," načrtol Krúpa, ktorý akosi pozabudol, že predsa pri vláde boli ešte donedávna oni a nič nevyriešili.

Zdroj: FB/Juraj Krúpa

Poukázal tiež, že v rámci vládou predkladanej novely Trestného zákona bude musieť polícia zvládať oveľa väčšiu záťaž pri riešení priestupkovej agendy vzhľadom na zvýšenie hranice škody považovanej za trestný čin. "Zároveň je problémom polície, že má viazaných množstvo síl na výkon administratívnej agendy, ktorá by mohla byť zverená zamestnancom civilnej štátnej správy," poznamenal poslanec.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas niekoľkých týždňov vo funkcii dokázal podľa Krúpu urobiť veľa krokov, ktoré síce zlepšujú situáciu obvinených ľudí z okruhu Smeru-SD a Hlasu-SD, ale pre políciu a hasičov zatiaľ neurobil ani jeden krok k zlepšeniu ich situácie. "Práve naopak. Dokonca zhoršuje situáciu policajtov, keďže im chce zobrať možnosť mať ochranu podľa zákona o ochrane oznamovateľov," zhodnotil.

KDH ZAÚTOČILO
Rezort vnútra by sa mal zamerať v novom roku najmä na budovanie dôvery občanov v právny a bezpečný štát, kde právo a spravodlivosť platia pre každého rovnako. Opozičné KDH to uviedlo v koncoročnej bilancii pre TASR. Obáva sa, že s aktuálnym... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik