KDH ZAÚTOČILO
04 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Rezort vnútra by sa mal zamerať v novom roku najmä na budovanie dôvery občanov v právny a bezpečný štát, kde právo a spravodlivosť platia pre každého rovnako. Opozičné KDH to uviedlo v koncoročnej bilancii pre TASR. Obáva sa, že s aktuálnym ministrom Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) to tak jednoducho nepôjde. Ďalším krokom by podľa hnutia mala byť stabilizácia personálneho stavu policajtov.

Kto vyvoláva boje v polícii? Vláda alebo opozícia?

"Slovensko volá po ukončení vnútorných bojov v polícii, obnovení normálnej, odbornej a profesionálnej komunikácie medzi jednotlivými silovými zložkami, ale tiež po obnovení vzájomného rešpektu medzi inštitúciami, ktoré plnia úlohy v oblasti boja proti zločinu," uviedla hovorkyňa KDH Lenka Halamová.

Stabilizácia personálneho stavu policajtov si podľa hnutia vyžaduje jasné, transparentné a motivačné kariérne pravidlá, ktorých súčasťou musí byť aj zvýšenie nástupného platu v polícii a postupné zvyšovanie platov na všetkých úrovniach.

"Potrebné je aj zvyšovanie vzdelanostnej úrovne a motivácie príslušníkov polície slúžiť čo najdlhšie. Slovensko takisto musí využiť dostupné prostriedky z fondov Európskej únie a z plánu obnovy na obnovu budov policajného a požiarneho zboru po celej krajine, lebo každý si zaslúži dôstojné pracovné podmienky," načrtla hovorkyňa.

Perfektný Peter Pellegrini! Video baví celý internet!
Jeden fanúšik mi poslal krátky zostrih z rokovania parlamentu so slovami: "Pán Pellegrini, skvele sa vždy vysporiadate s tými krikľúňami a vždy ma ešte pobavíte! Rád vás sledujem. Robíte to dobre," píše Peter Pellegrini (Hlas - SD), predseda... Čítať ďalej
03 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ukončiť trojročný chaos za tri hodiny?

Minister vnútra podľa KDH neukončil chaos, tak ako sľuboval. "Jeho prvé kroky rozdeľovali spoločnosť, prehlbovali sa konflikty, nepriniesol sľúbený pokoj, poriadok a riadne demokratické fungovanie inštitúcií," uviedla hovorkyňa.

Utečenci podľa KDH neexistujú, takže susedné štáty, ktoré uzavreli hranice so Slovenskom si vymýšľajú

KDH tiež zhodnotilo, že Šutaj Eštok nedokázal ukončiť vojnu v polícii a vyhrážal sa sudcovi len preto, lebo nerozhodol tak, ako chcel on. "Bol síce akčný v hone na utečencov, ktorí neexistujú, no za celý čas vo funkcii nedokázal zdvihnúť telefón a zavolať šéfke Úradu na ochranu oznamovateľov," skonštatovalo. Za "čerešničku na torte" označilo, že minister z pozície moci zaútočil trestným oznámením na prokurátorov pre výkon ich funkcie.

Slovenskí právnici UDRELI: Pripomínajú porušovanie princípov právneho štátu z roku 2021!
Stopäťdesiat členov súdnych orgánov, advokátov, akademikov a príslušníkov právnických profesií pripomína, že v januári 2021 zverejnilo a podpísalo Výzvu proti porušovaniu princípov právneho štátu 233 advokátov a 123 sudcov (vrátane emeritných).... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik