Gašpar o exšéfovi NAKA: Nový STAND-UP KOMIK na scéne, alebo Daňkovo MEDIÁLNE TURNÉ začína!
04 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Čo majú spoločné Ján Mazák, Daniel Lipšic, Marek Janiga? V snahe ovplyvniť verejnosť si podľa mnohých vládnych politikov či (v prípade Mazáka) členov Súdnej rady obiehajú „červené denníčky“. Právnik Pavol Gašpar na Facebooku píše, že na rovnakú cestu nastúpil aj Ľubomír Daňko, ktorý od 1. januára už nie je riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry. Gašpar upozorňuje, že Daňko svoje mediálne turné začal vo štvrtok (4. januára) u Moniky Tódovej.

Nesmeli zostať v NAKA

Daňko v rozhovore tvrdí, že policajný prezident Solák mu neuviedol dôvod jeho odvolania. Podobný pohovor absolvovalo niekoľko funkcionárov NAKA a nikomu z nich nebolo umožnené zostať v tomto zamestnaní.

„Bolo im povedané, že nesmú zostať v NAKA ani na žiadnom prezidiálnom útvare,“ hovorí Daňko v rozhovore s Monikou Tódovou s tým, že niektorí šli pracovať na okresné, či krajské riaditeľstvá.

Pomsta za výborné výsledky

„Dokonca sa stalo aj to, že keď prišli so žiadosťou, že chcú ísť do miesta výkonu štátnej služby, kde napríklad bývajú, bolo im povedané, že nie, musia ísť mimo kraja a musia dochádzať. Viem o viacerých prípadoch, že napríklad človek chcel zostať v Bratislave a musel ísť pracovať mimo Bratislavy, lebo prezident Policajného zboru mu to neumožnil,“ sťažuje si Daňko.

Tento postup bývalý riaditeľ NAKA vníma, ako pomstu za výborné výsledky.

Zdroj foto: FB/Pavol Gašpar

Gašpar Daňka dopĺňa

Advokát Pavol Gašpar pripomína, že Ľubomír Daňko, ktorý sa v Denníku N tvári, ako ukrivdený vôbec nemá také výborné výsledky.

„Bývalý riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko, ktorý vyšetroval sám seba za úplatok 250 000 EUR; ktorý je nahratý na zákonných odposluchoch, ako manipuluje trestné konania; ktorý neprešiel detektorom, lebo vynášal informácie zo spisov novinárom aktualít, denníka N a iným nepovolaným osobám a ktorý obvinených nazýval sviňami, a “varil” pre nich vodu sa rozhodol dať na dráhu stand-up komika,“ poznamenáva na sociálnej sieti Gašpar s tým, že „Turné začína dnes u Pamely Tódovej.“

Prečo skončil Ľubomír Daňko? Argument o pomste neobstojí!
Keď policajné prezídium 18. decembra informovalo, že riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ľubomír Daňko k 31. 12. 2023 končí vo svojej funkcii, z opozičných radov sa ozvali hlasy o ďalších čistkách a o politickej pomste. Daňka chválil ako... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik