Drucker k budovaniu kapacít MŠ: Samosprávy musíme presviedčať!
04 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Na vybudovanie nových kapacít materských škôl (MŠ) sú dostupné finančné prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti SR. Problémom je, že samosprávy je nutné žiadať a presviedčať, aby ich budovali. V rozhovore pre TASR to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Tomáš Drucker (Hlas-SD).

"Finančné prostriedky máme k dispozícii, no máme trochu problémy, aby ich dokázali využiť samosprávy, ktoré sú zriaďovateľmi MŠ. Druhý problém, ktorý treba vnímať, je, že na konci narazíme aj na personálne problémy," skonštatoval.

Bratislava má podľa Druckera dostatok kapacít, no chýba jej dostatok učiteľov v MŠ. "Demografická krivka sa bude trocha meniť z dôvodu, ako žijú dnes mladí ľudia," uviedol. Východné Slovensko má však podľa jeho slov veľkú potrebu nových kapacít.

Ako dodal, ministerstvo školstva nedokáže okamžite vyriešiť potrebu nových pedagógov MŠ. Systém na Slovensku však bude postupne generovať potrebných ľudí na vzdelávanie nielen na pedagogických fakultách, ale aj v iných oblastiach.

Líder progresívcov ZASPAL: Pán Šimečka, VOĽBY UŽ BOLI!
BUDÍČEK! Vláda podľa predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku nerešpektuje vôľu ľudí! Na sociálnej sieti totiž píše o prioritách jeho hnutia na rok 2024 a upozorňuje, že s protestami na námestiach rozhodne nekončí, pretože vláda... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik