Boh nás ochraňuj! Témy diplomoviek na Karlovej univerzite (GALÉRIA)
05 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Prípad masakry na Karlovej univerzite v Prahe upriamil pozornosť na túto inštitúciu. A to nie len v oblasti bezpečnosti a ochrany študentov pred podobnými prípadmi. Mnohých zaujali aj „vedomosti“, s akými študenti túto v minulosti aj na európskej úrovni prestížnu univerzitu opúšťajú. Na verejnosť sa dostali niektoré témy diplomových prác.

Človek by si myslel, že to, čo vidíte v galérii je fejk. Lenže vy sa skutočne pozeráte na niektoré práce študentov Fakulty humanitných štúdií Karlovej univerzity. Zaujali aj novinárku Anku Žitnú.

„Čomu sa v praxi môže venovať špecialista na genderové stereotypy Ferda Mravca či expertka skúmajúca schopnosť žien dosiahnuť vyvrcholenie podľa typu chôdze dotyčnej osoby,“premýšľa Žitná.

„Vysvetľuje to však ono preexponované zameriavanie sa na rodové témy a LGBTQ+++ problematiku. Veď to množstvo špecialistov na rodovo nekorektných Ferdov Mravcov či Simpsonovcov sa niekde musí zamestnať. Len ticho dúfam, že ostanú bádať hojne podporení grantami a nepôjdu učiť naše deti a vnukov,“ uzatvára novinárka, pod ktorej príspevkom sa rozbehla zaujímavá diskusia.

Facebook Univerzita Karlova
Facebook / Anka Žitná Lučaiová
Facebook / Anka Žitná Lučaiová
Facebook / Anka Žitná Lučaiová
Facebook / Anka Žitná Lučaiová

 

„A možno, že niektorí z nich budú mať to šťastie a stanú sa užitočnými pre spoločnosť,“ konštatuje jeden z diskutérov, ktorí hneď aj ponúka miesta v reštauráciách rýchleho občerstvenia, či v pokladniach supermarketov.

„Potom sa čudujme, akí nepoužiteľní ľudia vychádzajú z vysokých škôl,“ podotýka iná, pričom zaklincoval to komentár: „Za našich mladých čias sa používal výraz "premýšľa o nesmrteľnosti chrústov."

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik