Zelenského vojnové plány. Na čo sa chystá?
03 | 01 | 2024 I Milan Laca

Centrom konfliktu bude Krym a Čierne more! 

Zelenskyj prezradil ciele ukrajinských ozbrojených síl na rok 2024.

Plány a príklad pre svet
Zelenskyj označil Krym a Čierne more za ciele ukrajinských ozbrojených síl na rok 2024. Magazínu The Economist poskytol dlhý rozhovor, v ktorom identifikoval hlavné smery konfliktu s Ruskom v roku 2024. Centrom konfrontácie budú, podľa neho, ciele v Čiernom mori a na Kryme. Hovorí, že izolácia polostrova a oslabenie ruského vojenského potenciálu v tomto regióne sú pre Kyjev mimoriadne dôležité, keďže toto je spôsob, ako znížiť počet útokov. V prípade úspechu sa ukrajinská operácia stane príkladom pre celý svet. To bude mať veľký vplyv aj vo vnútri Ruska.
 
Ruský raketový útok. Rusi všetko zasiahli, Ukrajinci zostrelili všetky Kinžaly? (VIDEO)
Na Kyjev vypálil rekordný počet „Kinžalov“. Čo bolo cieľom hypersonických rakiet? Na ukrajinské hlavné mesto vypálili rekordný počet rakiet Kinžal. Informoval telegramový kanál „Vojenskí korešpondenti ruskej jari“ (RusVesna). Výbuchy Starosta... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Milan Laca
Dajte zbrane!

Zelenskyj požiadal Západ o rakety Taurus, ktoré by zničili Krymský most. Rýchlosť úspechu bude závisieť od vojenskej pomoci, ktorú Ukrajina dostane od západných partnerov. Žiada nemecké rakety v cene štyroch miliárd dolárov. Zničenie mosta môže, podľa neho, izolovať Krym.

O úspechu Ruska... hlúposť vlastných

Volodymyr Zelenskyj povedal, že dôvodom úspechu ruskej armády proti protiofenzíve ukrajinských ozbrojených síl v lete 2023 boli úniky informácií. Úniky pred protiofenzívou z minulého leta pomohli Rusku pripraviť obranu. Podobne sa vyjadril 19. decembra, keď povedal, že za neúspechy protiofenzívy treba viniť ukrajinských politikov, ktorí vopred oznámili, kde plánujú zaútočiť. Okrem toho pripustil, že dôvodom neúspechu na juhu bola nedostatočná kontrola oblohy. Vysvetlil to tým, že ozbrojené sily nemajú dostatok zbraní.

O možnosti rokovaní s Ruskom... Je slabé!

Zelenskyj nevidí žiadne zásadné kroky zo strany Moskvy ohľadom mierových rokovaní. Rusko obvinil zo zosilnenia útokov na územie republiky. "Ak Moskva vysiela signály, že chce zmraziť konflikt, ako uvádzajú niektoré západné médiá, nie je to preto, že by chcela mier, ale preto, že jej chýbajú rakety, munícia či vycvičené jednotky. Potrebujú túto prestávku, aby sa zotavili", vyhlásil Zelenskyj.

Aj keď vyhrá Trump, vojna bude pokračovať! Veľká Británia je pri chuti
Times: Spojené kráľovstvo má v úmysle predĺžiť ukrajinský konflikt do roku 2025. Times: Veľká Británia a európske krajiny chcú zaručiť podporu Kyjevu aj bez Spojených štátov. Nedáme vás! Vo Veľkej Británii chcú predĺžiť ukrajinský konflikt... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik