Tomáš Drucker: Takýto nárast financií si školstvo nepamätá (VIDEO)
05 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) sa na najbližších 12 mesiacov pozerá s optimizmom. Zodpovedný je za to štátny rozpočet - ten je o pätinu vyšší ako ten z roku 2022. Je to najvyšší nárast financií, aký si slovenské školstvo pamätá, skonštatoval Drucker vo videu na Facebooku.

Tomáš Drucker je s rozpočtom, ktorý bol jeho rezortu pričlenený, spokojný. Vo videu konštatuje, že máme peniaze na rast vysokého školstva; podporu regionálneho školstva; podporné opatrenia, tie zahŕňajú školských psychológov, špeciálnych pedagógov, asistentov učiteľov; zvýšené normatívne financovanie, ale aj prevádzku škôl a ich bežnú údržbu. „Školy za posledné roky nedostávali žiadne peniaze na bežnú údržbu,“ upozorňuje minister.

Anketa: Ako sa darilo novým ministrom?
Za dva mesiace vo vláde nemôžeme od nových ministrov očakávať zázraky. Aj keď pravdou je, že súčasná vláda začala so zmenami razantne, podľa starého príslovia, že nová metla dobre metie. Ako hodnotia svoje pôsobenie vo funkciách šéfovia rezortov?... Čítať ďalej
01 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Na konci sú to pedagógovia, bez ktorých to robiť nevieme, odborní zamestnanci, bez ktorých to nevieme robiť, kurikulárnu reformu môžete hodiť do koša, ak nebudete mať tých, ktorí to musia zabezpečiť,“ vysvetľuje Drucker s tým, že cieľom síce je žiak a jeho kvalita života. Ten, kto to musí zabezpečiť je učiteľ, s ktorým treba pracovať, celoživotne ho vzdelávať, dať im podporu a víziu, že to bude lepšie.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik