Šesťdesiatdvaročná žena z Austrálie sa chce nechať oplodniť spermiami z tela jej mŕtveho muža. Zákon to však nedovoľuje
05 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Hlavný súd v Austrálii povolil 62-ročnej žene, aby sa stala matkou detí svojho zosnulého muža, ktoré budú premiestnené z jeho mŕtveho tela. Vedci nepopierajú, že tento „materiál“ môže byť stále vhodný na to, aby sa za jeho pomoci nie práve najmladšia Austrálčanka stala mamou. Jej manžel zomrel vo veku 61 rokov. Etickosť tohto výkonu je veľmi diskutabilná a spoločnosť ju často označuje ako poburujúci akt. Jej manžel zomrel koncom minulého leta vo veku 61 rokov. Deti však nebude môcť vynosiť sama. Austrálske zákony to nepovoľujú.

Telo jej manžela bolo odvezené do nemocnice Sira Charlesa Gairdnera. Jeho manželka musela požiadať o jeho okamžité vydanie, vzhľadom na to, že ihneď nebolo vydané osobe, ktorá mala na túto požiadavku plné právo. Inštancia, ktorá bola týmto aktom poverená, vybavila jej žiadosť o odstránenie spermií z tela jej zosnulého muža a následne ich uložila do vhodného prostredia, aby ich bolo možné použiť na oplodnenie.

Od smrti svojich dvoch detí, ktoré zomreli samostatne pri dopravných nehodách, uvažovali o ďalšom dieťati. Odborník na plodnosť žene poradil, aby sa o ďalšie dieťa nesnažila, pretože to nie je bezpečné, vzhľadom na jej vek.

Test spermií zosnulého muža ukázal, že sú životaschopné. Súd si vypočul žiadosť 62-ročnej ženy, ktorá je ochotná aby sa deti vyvinuli pomocou In Vitro spôsobu – plody sa vyvinú v cudzej maternici. K tomuto procesu dala zvolenie jej sesternica, ochotná vynosiť deti šesťdesiatdvaročnej austrálčanky. Pri schválení žiadosti sudkyňa Fiona Seawardová povolila odstrániť spermie, ale nesmú sa použiť, pretože by to vyžadovalo samostatný súdny príkaz. Problémom je, že Západná Austrália v súčasnosti nepovoľuje posmrtné oplodnenie. Tento proces by sa však mohol udiať v Spojených štátoch amerických, kde žije sesternica šesťdesiatdvaročnej ženy.

„Je pre mňa sklamaním, že sa opäť zdá, že sa od sťažujúceho súdne vyžaduje, aby sa urýchlene a za traumatických okolností dostavil na súd, aby získal súdny príkaz, ktorý musí byť vydaný preto, aby sa splnili všetky požadované kritériá, pretože tu je nutné postupovať čo najrýchlejšie a najefektívnejšie,“ vyjadrila sa sudkyňa Seawardová.

Sedemdesiatnička čerstvou mamičkou
70 – ročná žena z Ugandy porodila dvojčatá po umelom oplodnení, čo z nej robí jednu z najstarších žien, ktoré sa stali matkami vôbec. Safina Namukwaya dala život chlapcovi a dievčatku v stredu. Pôrod sa uskutočnil pomocou cisárskeho rezu v... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Hlas ľudu: Trápny „VLASTENECKÝ“ pokus kandidáta KORČOKA oblbnúť voličov
Prečo trápny? No lebo. Lebo ak hovorí o vlastenectve globalista Korčok, vyznieva to rovnako falošne a trápne, akoby o Kristovom zjavení v kostole kázal Ľuboš Blaha. Aj pekný je, aj múdry je, ani uši mu neodstávajú Múdreho prezidenta je nám... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik