Sadistický násilník si pri znásilnení s obeťou urobil selfie fotku a poslal ju jej priateľovi
05 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Ženu si mal pri brutálnom znásilnení natáčať na mobil, potom si s ňou mal urobiť selfie, ktoré poslal jej priateľovi. Prípad z minuloročného decembra začal v stredu prejednávať Krajský súd v Plzni. Štátna zástupkyňa navrhuje Janovi K. (35) sedem rokov väzenia a k tomu ochranné sexuologické liečenie.

K nedobrovoľnému sexu malo prísť v byte 23-ročnej ženy, kam za ňou obžalovaný prišiel na návštevu. „Pri lúčení poškodenú objímal a následne ju zatlačil do obývačky, kde ju zvalil na posteľ a pokúsil sa ju zviazať páskou. Keď sa žena bránila a prosila, aby prestal, chytil ju pod krk a začal škrtiť, kým nezačala upadať do bezvedomia a prestala sa brániť,“ uviedla štátna zástupkyňa.

Potom, podľa obžaloby, Jan K. ženu zviazal, pokľakol a začal onanovať, pričom si ju natáčal na mobilný telefón. Pritom sa jej snažil vložiť svoj pohlavný úd do úst a konečníku. Následne obžalovaný vytiahol z nohavíc opasok a ženu začal mlátiť cez stehná a zadok,“ popisovala žalujúca.

Skončila v starostlivosti psychiatrov

To ale nebolo zo strany násilníka všetko. „Následne vzal metlu, keď na jej koniec priviazal nohy poškodenej a začal ju znova mlátiť opaskom. Potom na jej mobilný telefón nafotil selfie fotografiu, ktorú poslal jej priateľovi,“ upozornila štátna zástupkyňa a dodala, že žena skončila v starostlivosti psychiatrov. Dodnes má psychické problémy v dôsledku traumatizujúceho zážitku a je stále v pracovnej neschopnosti. Po násilníkovi požaduje ako odškodné za nemajetkovú ujmu 300 000 korún českých.

Obžalovaný muž pred súdom povedal, že akt bol dobrovoľný. „Áno, bola zviazaná, chytil som ju pod krk a dostala na zadok. Ale nebolo to prvýkrát. Mali sme spolu kamarátsko-milenecký vzťah. Vedela, že mám rád tvrdý sex, a nikdy mi nepovedala, že by jej to vadilo alebo že by to bolo cez čiaru...“ tvrdil Jan K., ktorý má sám rodinu s malým dieťaťom.

V ten deň podľa svojich slov prišiel za poškodenou vyjasniť ďalšie fungovanie ich vzťahu, ktorý deň predtým žena ukončila. „Ešte keď som odchádzal a lúčili sme sa, tak som ju začal bozkávať a skončili sme v posteli. Sex prebiehal dobrovoľne až do doby, keď som začal natáčať a potom som poslal tú fotku. To bola moja chyba. V tej chvíli som vycítil zmenu v jej chovaní. Preto som s tým prestal a z bytu som odišiel,“ uzatvoril chladnokrvne celú situáciu obžalovaný. Súd bude pokračovať výsluchmi svedkov a znalcov.

Mimovládky kritizujú, no nie vládu, ale Slovensko
"Slovensko" nedokáže dostatočne chrániť ženy pred násilím. Potrebné sú systémové riešenia a kvalitný legislatívny rámec. Vyplýva to z najnovšej analýzy mimovládnych organizácií Fenestra a Hana. Upozornili, že na Slovensku zažije násilie počas... Čítať ďalej
02 | 07 | 2023 | Ivan Brožík /TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik