Ostrý minister Kaliňák: Sme povinní napĺňať mandát! My vieme, kto bola pani Kolíková, aké má krvavé ruky
03 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Minister obrany Robert Kaliňák si uctil pamiatku zosnulého generála Milana Lučanského. Spravil tak 30. decembra pred budovou Policajného prezídia, kde sa ľudia schádzali, aby mu symbolicky zapálili sviečku. Kaliňák pri tejto príležitosti pripomenul, že dôsledky režimu, ktorý tu fungoval počas pôsobenia Márie Kolíkovej na ministerstve spravodlivosti treba poriadne vyšetriť.

Minister obrany pripomína Lučanského prácu v porovnaní s pôsobením Daniela Lipšica.

„Jeho“ Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa pritom vyhovára na rozsudky Špecializovaného trestného súdu, no ten konal na návrh práve ÚŠP. Smer pritom nemá inú možnosť, ako robiť to, čo robí – má na to mandát od voličov. Na to by nemala zabúdať ani mládež, ktorá počas uplynulých viac, ako troch rokov neprotestovala. Nehodilo sa to ani Denníku N a médiám s podobným názorovým zameraním. Tie však podľa Kaliňáka neexistujú – sú spoluzodpovedné za to, čo sa tu dialo.

Lučanský ako symbol

V časoch, keď sa ľudia, mnohokrát aj OČTK báli organizovaného zločinu bol práve Lučanský jedným z tých, ktorí rozložili niekoľko takýchto skupín. „Vtedy sa on nebál, keď bol Lipšic schovaný za sklami nepriestrelného auta ministra spravodlivosti,“pripomína minister. Zosnulého generála vníma ako hrdinu, keďže sa rozhodol ísť do väzby na základe rozhodnutia prokurátora a sudkyne, no bez relevantných obvinení.

Matúš Šutaj Eštok zverejnil, na čo sa chce zamerať v novom roku
V novom roku sa chce minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) zamerať najmä na stabilizáciu Policajného zboru (PZ) a zmenu krízového riadenia. Za ďalšiu prioritu označil to, aby zákon platil pre všetkých. Uviedol to v koncoročnom rozhovore pre... Čítať ďalej
03 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Nesmieme zabudnúť

„Možno ten, kto ide protestovať, zabudol, že sa také niečo stalo, možno mu vyhovuje, že sa také niečo dialo. Možno je v ňom obrovská nenávisť k Smeru a chce ho popraviť, no ale za tri a pol roka dostali Smer, ale aj Hlas a SNS certifikát čistoty,“myslí si Kaliňák. Dôvod na to mu dáva fakt, že za ten čas neotvorili ani jednu z káuz, o ktorých hovorili – údajné obrovské zlodejiny a rabovačky Smeru neexistujú. Upozornil však, že za nimi sú len desiatky mŕtvych obvinených, pričom trest smrti za akýkoľvek trestný čin u nás nemáme.

FB/Úrad špeciálnej prokuratúry

Stopy vedú do Pezinka

Kaliňák pritom nezabúda pripomenúť, že súčasná koalícia robí len to, o čom hovorila pred voľbami.

„Ak sa to niekomu nepáči, má v zmysle Ústavy právo protestovať. Ale my predsa vieme, kto bola pani Kolíková, aké má krvavé ruky. Koľko ľudí nielenže zomrelo, má poškodené zdravie za to obdobie, ktoré oni vládli,“ upozorňuje Kaliňák s tým, že sú tu nepopierateľné rozhodnutia Ústavného súdu. ÚŠP sa podľa neho akurát vie vyhovoriť na Špecializovaný trestný súd. Kaliňák však pripomína, že návrhy dáva práve ÚŠP a preto sa všetky tie rozhodnutia týkajú ich.

Zneužitá mládež

Práve vtedy, počas tri a pol roka sa mohli realizovať aj študenti práva a žiadať o diskusiu – vtedy sa porušovali ústavné práva a minister obrany sa pýta, kde boli vtedy. „Prečo zrazu všetci chcú diskusiu len vtedy, keď to žiada Denník N? To je práve to zneužívanie mladých, alebo kohokoľvek iného na politické ciele,“vysvetľuje Kaliňák.

DANIEL LIPŠIC si vytiahol ďalšiu story. Lebo on je ten, čo má čistý štít
Daniel Lipšic, pán spravodlivý, si sťažuje. Znepáčilo sa mu konanie Zoroslava Kollára, ktorý sa nebojí na neho ukázať prstom. Označuje ho ako nástroj diskreditácie jeho osoby. Či sa dá v prípade niekoho, kto zabil dôchodcu a sám bol stíhaný označiť... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Smer nemá možnosť voľby

Kaliňák hovorí aj o tom, že Smer sa nemieni uchýliť ku gumeným projektilom či striekačkám z policajných cisterien. Pripomína však, že viac, ako 1,3 milióna občanov vo voľbách povedalo, že chce to, čo vyhlasovala strana Smer spoločne s Hlasom a SNS.

„Sme povinní napĺňať ten mandát. To nie je možnosť, ktorú nám ľudia dali, že vyberte si, čo budete robiť, dostali sme imperatív,“pripomína Kaliňák. Pri piete však Smer nekončí - Robert Kaliňák hovorí aj o tom, že je potrebné vyšetriť všetky prípady nezákonnej väzby a toho, ako skončili nie len generál Lučanský, či advokát Krivočenko s tým, že na povrch vychádza mnoho ďalších vecí.

Červené denníky a spol. „neexistujú“

Na tom, aby mohli vlády Matoviča a potom Hegera či Ódora fungovať tak, ako fungovali, majú veľký podiel aj médiá bývalého mainstreamu. Súčasná koalícia si preto veľmi starostlivo vyberá, komu bude poskytovať informácie.

Zdroj Foto: FB/Igor Lada | Armády špeciálnej mediálnej operácie

„My sme s nimi nemali zlé vzťahy, pre mňa proste neexistujú. Oni nie sú podstatné, oni absolútne zlyhali. Oni chránili týchto zločincov. Zlyhali pri tom, na čo sa sami odvolávali, merajú dvojitým kilometrom. Balamutia ľudí a pritom nie sú schopní doložiť žiadne dôkazy,“ tvrdí minister obrany s tým, že za nedôveru ľudí si môžu sami. Ešte to síce nevedia, ale už skrachovali.

Slová ako egomaniaci, chorí a narušení jedinci nemohli v novoročnom priani Jaroslava Naďa chýbať
Exminister obrany Jaroslav Naď ani v novoročnom príhovore, ktorý zverejnil na sociálnej sieti nedokázal zabudnúť na prehru, ktorá sa strane Demokrati v predčasných parlamentných voľbách ušla a trieskal viac, ako odpaľujúce petardy a delobuchy o... Čítať ďalej
03 | 01 | 2024 | Tibor Malý

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik