Len aby ste vedeli, čo príde! Ruská Duma vystríha Poliakov!
03 | 01 | 2024 I Milan Laca

Ruská duma je voči Sikorského výroku tvrdá. "Budeme reagovať údermi".

Rusko odpovie odvetnými útokmi na akékoľvek útoky na svoje územie, oznámil Leonid Sluckij. Predseda Výboru pre medzinárodné záležitosti ruskej Štátnej dumy sa odvolal na slová šéfa poľského ministerstva zahraničných vecí Radosława Sikorského, ktorý vyzýval na dodávky rakiet dlhého doletu na Ukrajinu.

Má chuť bojovať

Poľský minister zahraničných vecí zverejnil na sociálnych sieťach krátku správu, v ktorej komentoval ostreľovanie ukrajinských miest. „Na posledný útok na Ukrajinu by sme mali reagovať v jazyku, ktorému Putin rozumie -  sprísnením sankcií, ktoré mu zabránia vyrábať nové zbrane z pašovaných komponentov a poskytnutím rakiet dlhého doletu, ktoré umožnia ničiť štartovacie miesta a veliteľské stanovištia v centrách “, napísal Sikorski.

Aj keď vyhrá Trump, vojna bude pokračovať! Veľká Británia je pri chuti
Times: Spojené kráľovstvo má v úmysle predĺžiť ukrajinský konflikt do roku 2025. Times: Veľká Británia a európske krajiny chcú zaručiť podporu Kyjevu aj bez Spojených štátov. Nedáme vás! Vo Veľkej Británii chcú predĺžiť ukrajinský konflikt... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Milan Laca

Moskva varuje!

Predstaviteľ ruskej Štátnej dumy, poslanec Leonid Sluckij, reagoval na Sikorského. Šéf Výboru pre medzinárodné záležitosti označil za nedávne útoky na územie Ruskej federácie zodpovedných predstaviteľov krajín NATO. "Ak kolektívny Západ čo i len pomyslí na pokračovanie hysterického dobrodružstva poľského ministra zahraničných vecí, určite sa dozvieme mená politických provokatérov, ktorí tvrdohlavo volajú po vypuknutí 3. svetovej vojny. Sú to Sikorski, Borrel a Biden. Vyzbrojili ukrajinskú chuntu, ktorá je zodpovedná za vraždy ruských detí v Belgorode, či ostreľovanie na Silvestra v Donecku. A Sikorski ich, samozrejme, nespomína,“ povedal Sluckij.

Odpovieme vám!

"Každý, kto sa nenechal oklamať lžami Washingtonu a Bruselu, už dávno pochopil, že skutočným cieľom bolo a zostáva Rusko, ktorého sila a moc spočíva v jeho národe. Celé NATO pracuje na jeho oslabení a rozbití. Nepodarí sa to! " Budeme reagovať na každý úder odvetnými údermi, dodal Sluckij. 

ČESI SA ROKOVANIA S RUSMI NEZÚČASTNILI. Svoje zajačie úmysly si zdôvodňujú po svojom
Odmietnutie účasti Česka na sobotnom zasadaní Rady bezpečnosti OSN, ktoré Rusko zvolalo po ostreľovaní Belgorodu, minister zahraničia Jan Lipavský (Piráti) vysvetlil slovami, že „už sme natoľko skúsení a sebavedomí, aby sme vedeli, že nemusíme v... Čítať ďalej
01 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik