Koniec kontrolám na hraniciach!
03 | 01 | 2024 I Tibor Malý/TASR

Slovensko už nebude predlžovať kontroly na hraniciach. Aktuálna situácia v rámci nelegálnej migrácie je pokojná a stabilná. Pre televíziu Markíza to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

"Už nepredložím ďalší návrh na predĺženie týchto kontrol," skonštatoval šéf rezortu s tým, že ich opätovne spustia, ak budú mať informácie o zvyšovaní aktivity v oblasti nelegálnej migrácie.

Minister očakáva, že problémy nelegálnej migrácie by mohli opäť nastať na jar

"Toto obdobie využijeme na to, aby si naši policajti, ktorí strážili túto hranicu, ale aj vojaci oddýchli, aby sme boli pripravení na obdobie, ak bude väčší nápor," priblížil pre televíziu.

Kontroly na slovenských hraniciach s Maďarskom platia do 22. januára. Rozhodla o tom vláda SR ešte začiatkom decembra 2023.

Slovensko dočasne obnovilo kontroly na hraniciach s Maďarskom na jeseň minulého roka po tom, ako k rovnakému kroku pristúpili susedné štáty Poľsko, Rakúsko a Česko.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik