Je toto naozaj meradlom normálnosti?
05 | 01 | 2024 I Dušan Janek

„Je veľmi dôležité stáť si za svojim názorom a nebáť sa hovoriť aj v dobách, keď je sloboda slova veľmi ohrozená. Pretože tak sa posúvame nielen ako jedinci, ale i ako celý národ. To som vždy miloval na tej našej malej, ale nádhernej zemi. Má v sebe toľko krásy. Žije tu úžasné množstvo výnimočne nadaných ľudí. I keď sme boli históriou mnohokrát ťažko skúšaní, náš národ vždy vstal, oklepal sa z tvrdých rán a zrodil sa silnejší,“ vyznal sa Čech Vágner z lásky k svojmu národu.

Jakub sa k svojej láske vlasti netají.

„Precestoval som svet a videl veci dobré i zlé. Často i veci, keď som si znovu a znovu opakoval, aký som šťastný, v akej malebnej a bezpečnej zemi to vlastne žijem. Rovnako som ale vďaka svojmu starému otcovi vedel, že to náš národ nedostal zadarmo. Bolo to vykúpené potom, drinou, krvou a životmi mnohých odvážnych ľudí, ktorí nám predali takúto prekrásnu a pokojnú zem. Bol a je to ten najväčší dar, ktorý sme od našich predkov dostali. Čím viac som cestoval, tím jasnejší mi bolo, že Česká republika je skutočným rajom na zemi,“ napísal Vágner.

A došlo i na kritiku vecí verejných

„Na svojich cestách vidím len pomalý, ale celkom zreteľný kolaps našej „vyspelej“ západnej civilizácie. Bohužiaľ, nielen na cestách po ďalekých krajinách, ale na cestách po Európe. Pomaly, ale iste si nechávame kradnúť našu identitu, našu kultúru, našu históriu, naše tradície. Nechávame extrémistické menšiny a ľudí bez rešpektu k ľudskému životu rozhodovať o väčšinovej populácii. Našich osudoch, našich rodinách, našej budúcnosti. Nechápem ale prečo. Prečo musíme tolerovať niečo, čo bude celkom iste ohrozovať budúcnosť nášho národa? Je to napľutie do tváre našim predkom,“ pozastavil sa vo svojom novoročnom zamyslení Vágner nad politikou Európy a samotnej Českej republiky.

Migranti hľadajúci azyl sa Nemecku ODVĎAČILI: VIAC AKO 7 TISÍC ZNÁSILNENÝCH ŽIEN!
Od otvorenia brán neobmedzenej masovej migrácii v roku 2015 bolo v Nemecku nelegálnymi migrantmi žiadajúcimi o azyl znásilnených alebo sexuálne napadnutých najmenej 7 000 žien. Zistila to analýza vládnych údajov a informuje o tom americký portál... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Ako sa z toho dostať?

Podľa Vágnera je cieľom sa s tým zmieriť a mlčať. To sa mu ale nepáči. „Rozumiem, asi máme mlčať... Má nám byť jedno, že sa dnes na území Európy bežne znásilňujú mladé ženy, je ubližované deťom na uliciach a ktokoľvek sa ozve, je ihneď nazvaný rasistom a xenofóbom. Je to potom meradlo normálnosti? Chceme mať naozaj násilie v týchto podobách ako bežný kolorit našich životov? Chceme, aby podobné činy boli oslavované, brané ako možné príklady  a prenášané aj do našej kultúry a dejín? Ja by som si totiž veľmi prial, aby Česká republika bola neustále tak krásnou, kľudnou  a bezpečnou krajinou, ktorú nám môže ešte stále závidieť celý svet... to prajem nám a hlavne deťom. A tak teda Šťastný Nový rok a hlavne v zdraví, prosím... Váš Jakub“ zakončil Vágner.

"Pacifistickí" hateri to vidia inak

Samozrejme, tým spustil vlnu „pacifisticky a humanisticky mysliacich“ nenávistníkov. Našťastie i ľudí, ktorí ho pochopili a priali mu. „Vyzerá to, že Jakub Vágner chytil prvýkrát v živote veľrybu,“ vyjadril sa užívateľ X (bývalý Twitter) pod názvom Prasmen Dunka pri zdieľaní pritscreenu, na ktorom sa k Vágnerovmu zmýšľaniu pochvaľne vyjadruje senátorka Jana Zvyrtek Hamplová.

„Pravdoláskar“ pod nickom „Pražský povaleč“ (pekné) zhodnotil Vágnerovo zamýšľanie lakonickým „Heil Vágner.“ Nič plodnejšie ho evidentne nenapadlo a považuje svoju iróniu za vtipnú.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik