Darina Mosná o opozícii: O čo ide tým, ktorí huckajú študenta Janigu? SLÚŽI IM AKO ROZBUŠKA!
04 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Na začiatku bolo „turné“ Mareka Janigu po redakciách červených denníčkov. O liste študentov dekanovi právnickej fakulty Burdovi sa s ním rozprávali v SMEčku, ale aj Denníku N. Premiér Robert Fico reagoval na sociálnej sieti, no „želaný efekt“ to neprinieslo. Darina Mosná (Život-Národná strana) sa obáva, že študentskej rade, no zvlášť siedmim rektorom ide o podporu nepokojov, ktoré opozícia vyvoláva v uliciach a na námestiach.

Ficov už legendárny status

„Denník N a jemu podobné médiá ťahajú Slovensko do pekla. Do pekla neúcty k vzdelaniu a profesionálnej kariére. Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu!," uzavrel premiér Fico svoj facebookový status ako reakciu na Janigovo mediálne turné. V červených denníkoch totiž ostro vystúpil proti názoru dekana Burdu. Ten sa postavil za zrušenie ÚŠP.

Pochybuje ešte niekto, odkiaľ vietor fúka?
„Kto to je a kde sa vzal?“ uvažujú mnohí ľudia, keď na nich zovšadiaľ „vyskakuje“ meno a tvár Mareka Janigu. Študent právnickej fakulty Univerzity Komenského, ktorého bezvýznamná slovná prestrelka s premiérom Ficom bola použitá na rozdúchanie... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Kto z toho spravil tému

„Liberálne médiá, študentská rada a 7 rektorov z toho začali robiť obrovskú tému a snažia sa v spoločnosti rozdúchať vášne tvrdením, že to bol útok a šikana na študenta. Prosím Vás, kde je v tých slovách útok a šikana? V tých pubertálnych vyrážkach?,“pýta sa Darina Mosná.

„Niečo“ sa jej nezdá

„Mne to skôr príde tak, že spoločnosť nezareagovala tak ako si podľa mňa opozícia predstavovala a tak túto tému umelo živia pomocou Študentskej rady, ktorá išla vyplakávať ministrovi školstva a pár aktívnych rektorov,“uvažuje Mosná, ktorú v liste siedmich rektorov zarazila veta: „Atakujúce slová z úst ľudí, ktorí majú politickú moc, dokážu odštartovať aj fyzické násilie."

Foto/ Facebook/ Darina Mosná

Impulz k nepokojom

"Mne toto strašenie príde skôr ako iskra a povzbudzovanie liberálnej mládeže, k tomu, aby sa vyvolali nepokoje a ešte viac posilnili protesty neúspešnej opozície, hlavne Progresívneho Slovenska, ktoré sa nevie zmieriť s prehrou vo voľbách a s tým, že nedokázali zostaviť vládu," myslí si Mosná, podľa ktorej sa PS, SaS a KDH snažia vyvolať nepokoje na ohrozenie fungovania demokraticky zvolenej vlády. Marek Janiga im slúži, jako rozbuška.

Premiér Fico: NEMINIEME ANI ŠTIPKU ENERGIE NA HAŠTERENIE S TOUTO PSEUDOOPOZÍCIOU
MY NEMINIEME ANI ŠTIPKU ENERGIE NA HAŠTERENIE S TOUTO PSEUDOOPOZÍCIOU, PRETOŽE MY SME PRIŠLI ROBIŤ, uviedol premiér Robert Fico (SMER - SSD) v rozhovore pre TA3. Rešerš z neho uverejnil aj na sociálnej sieti. Hovoril najmä o danajskom dedičstve... Čítať ďalej
03 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik