Ruský raketový útok. Rusi všetko zasiahli, Ukrajinci zostrelili všetky Kinžaly? (VIDEO)
02 | 01 | 2024 I Milan Laca

Na Kyjev vypálil rekordný počet „Kinžalov“. Čo bolo cieľom hypersonických rakiet?

Na ukrajinské hlavné mesto vypálili rekordný počet rakiet Kinžal. Informoval telegramový kanál „Vojenskí korešpondenti ruskej jari“ (RusVesna).
Výbuchy

Starosta KyjevaVitalij Kličko ohlásil opakované výbuchy, ku ktorým došlo v okrese Golosejevskij a Obolon, počas varovania pred náletom. Podľa online mapy Ministerstva pre digitálnu transformáciu Ukrajiny, boli v celej krajine poplachy, ktoré trvali takmer 3,5 hodiny. 

Ruská armáda zasadzuje masívny úder Ukrajine
Ruská armáda začína masívny útok na územie Ukrajiny. V súčasnosti v rôznych regiónoch krajiny hrmia výbuchy. "Výbuchy v Charkove a Kropyvnyckyi, Kirovohradská oblasť. Rakety na hranici regiónov Kyjev a Cherkasy západným smerom. ️Rakety z... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Ciele útokov

Intenzita ruských útokov na Ukrajinu sa naďalej zvyšuje, píše telegramový kanál „Rybar“. Podľa autorov kanála je v súčasnosti známe, že len 2. januára udrelo na ukrajinskéh podniky vojensko-priemyselného komplexu a sklady so západnými zbraňami 110 rakiet, vrátane 11 „Kinžalov“ a 40 „Mmuškátov“. Podľa ruského ministerstva obrany útočli na podniky, ktoré plnili  objednávky na výrobu rakiet, bezpilotných lietadiel a opravy zbraní a vybavenia. Okrem toho sa uskutočnili údery na sklady munície a leteckých zbraní, ktoré dodali zo Západu. „Cieľ útoku  bol dosiahnutý. Všetky objekty boli zasiahnuté,“ dodal rezort obrany.

Dostali aj generála?

Na internete sa objavilo aj video zobrazujúce let rakety X-101 zo vzduchu nad Kyjevom. Munícia nesie bojovú hlavicu s hmotnosťou 400 kilogramov. Neskôr sa objavili informácie  sa dozvedeli o možnom údere na podzemný bunker so zástupcom hlavného veliteľa Ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného. Meno poradcu Zalužného sa neuvádza, známe je len, že mal hodnosť generála. Pravdepodobne neprežil.

Ruská strela X-22 ničí ukrajinský vojenský sklad.

Ukrajina priznala bezmocnosť voči ruskej rakete X-22

Hovorca ukrajinského letectva Jurij Ignatž priznal bezmocnosť ukrajinských systémov protivzdušnej obrany proti ruskej rakete X-22. Potvrdil, že od začiatku sa ukrajinským ozbrojeným silám nepodarilo zostreliť ani jednu z nich. Poukázal na to, že nadzvuková riadená strela dlhého doletu X-22 „letí rýchlosťou 4 000 kilometrov za hodinu, často sa približuje k cieľu po balistickej trajektórii, takže na jej zachytenie sú potrebné špeciálne prostriedky. .“ Podľa hovorcu, môže byť táto munícia zostrelená protilietadlovým raketovým systémo Patriot. Okrem toho Ignat verí, že tento systém protivzdušnej obrany je údajne schopný vyrovnať sa s ruskými hypersonickými raketami Kinžal.

Napriek bezmocnosti úspech? 

Rusko odpálilo 99 rakiet, 72 sa podarilo zostreliť, najmä všetkých 10 „Kinžalov“ tvrdí genrál Zalužnyj. Na kanáli Telegram napísal, že "podľa predbežných výsledkov, nepriateľ použil 99 prostriedkov vzdušného útoku - rakiet rôznych typov. 72 vzdušných cieľov bolo zničených silami a prostriedkami vzdušných síl. Konkrétne bolo možné zostreliť 10 z 10 rakiet X-47M2 „Kinžal“, 59 zo 70 rakiet X-101/X-555/X-55 a 3 z 3 rakiet „Kaliber“. Podľa Zalužného Rusi zaútočili na civilnú a kritickú infraštruktúru, priemyselné a vojenské zariadenia. Mierili najmä na hlavné mesto.

Aj keď vyhrá Trump, vojna bude pokračovať! Veľká Británia je pri chuti
Times: Spojené kráľovstvo má v úmysle predĺžiť ukrajinský konflikt do roku 2025. Times: Veľká Británia a európske krajiny chcú zaručiť podporu Kyjevu aj bez Spojených štátov. Nedáme vás! Vo Veľkej Británii chcú predĺžiť ukrajinský konflikt... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Milan Laca
 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik