Prieskum: Pellegrini by porazil Korčoka na plnej čiare
02 | 01 | 2024 I Ivan Mihale

Exkluzívny prieskum spoločnosti SANEP pre televíziu ta3 ukázal koho by ľudia volili v prezidentských voľbách.

Podľa volebného modelu spoločnosti SANEP z konca decembra by v prvom kole prezidentských volieb zvíťazil predseda parlamentu a strany Hlas Peter Pellegrini so ziskom 43,9 percenta hlasov nad Ivanom Korčokom, ktorý by ich získal 32,3 percenta. 

Na treťom mieste by skončil Ján Kubiš so ziskom 9,9 % hlasov. Štvrté miesto by získal bývalý predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky a Štefán Harabin so ziskom 9,8 percetna. Piate miesto by obsadil predseda SNS Andrej Danko, ktorý by teraz získal 3,5 percent hlasov rozhodnutých voličov. Šiestu priečku by obsadil predseda strany Aliancia – Szövetség Krisztián Forró so ziskom 0,6 percenta hlasov.

Do druhého kola prezidentských volieb by podľa tohto aktuálneho prieskumu spoločnosti SANEP postúpili Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Volebná účasť v druhom kole by bola výrazne nižšia ako v kole prvom.

Pochybuje ešte niekto, odkiaľ vietor fúka?
„Kto to je a kde sa vzal?“ uvažujú mnohí ľudia, keď na nich zovšadiaľ „vyskakuje“ meno a tvár Mareka Janigu. Študent právnickej fakulty Univerzity Komenského, ktorého bezvýznamná slovná prestrelka s premiérom Ficom bola použitá na rozdúchanie... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik