Podnikatelia, pozor na nesplatenie daňových restov za automobily! Pokuta bude mastná
03 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Posledný januárový deň bude termínom, dokedy môžu podnikatelia vyplniť a podať priznanie a zaplatiť daň z motorového vozidla. Ak tak nespravia, hrozí im pokuta vo výške až 16 000 €.

Tí z podnikateľov, ktorí používajú svoje motorové vozidlo na pracovné účely, budú musieť splniť viacero povinností. Daňové priznanie musia zaplatiť dovedna s daňou za svoje motorové vozidlá, ktoré využívajú na svoju podnikateľskú činnosť. Túto finančnú transakciu budú môcť vykonať do posledného januárového dňa, ako uviedol portál topspeed.sk.

Dane sa nevyplácajú iba za automobily, používané na podnikanie

Topspeed.sk varuje podnikateľov na to, aby si nemysleli, že daň nemusia zaplatiť, pokiaľ auto nie je súčasťou obchodného majetku. V tomto prípade sa berie do ohľadu, či auto používali v podnikaní. Sadzba dane sa počíta na základe výkonu motora a dátumu prvej evidencie auta. 

Výnimkou sú dnes toľko populárne elektromobily, sanitky a vozidlá diplomatov. Ak daň za používané vozidlo nebude započítané do daňového priznania do 31. januára, jeho používateľ môže zaplatiť pokutu vo výške od 30 do 16 000 €. V prípade, že takto neurobia, hrozí im nielen pokuta, ale takéto konanie bude sankcionované ako pokuta za správny delikt.

Koniec EKO sna? Nemci prestali dotovať elektromobily. Nemajú na to
Nemcov zasiahla nečakaná správa. Tamojšie ministerstvo zo dňa na deň ukončilo dotačný program na podporu predaja elektromobilov. Nemecko ukončilo kvôli úsporám v štátnom rozpočte dotácie na kúpu elektromobilov. Tamojšia vláda o tom informovala už... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik