Beňová: Pár poznámok k ostatným trom dňom. Budú rušné časy
02 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SSD) očakáva perné týždne. Usudzuje tak z diania na Slovensku na prelome rokov. Stalo sa niekoľko vecí, ktoré svedčia o tom, že na Slovensku nám (zvlášť politická) nuda nehrozí. Na Facebooku v statuse k trom predchádzajúcim dňom zverejnila niekoľko poznámok.

Beňová v statuse konštatuje, že po zhliadnutí videa Zoroslava Kollára o Danielovi Lipšicovi je jej šéf ÚŠP ešte menej sympatický, ako doteraz. Očakáva preto niečo „hrozné“ a pre istotu odporúča pozrieť si video. Politička tiež uvažuje, či sa pána Lipšica boja všetky tie zástankyne práv žien, keďže ani prezidentka Čaputová sa neozvala. Tá sa ale ozvala v inej veci – Beňová ju kritizuje za to, že nepodpísala kompetenčný zákon – má voči nemu výhrady, ktoré jej neprekážali pri predošlých vládach.

Pozrite si video Zoroslava Kollára

„Zoroslav Kollár uverejnil video o slovutnom Danielovi Lipšicovi. Teda, po informáciach, ktoré v ňom odzneli je isté, že je ešte nechutnejší človek ako som si myslela doteraz. Ako sme však už u Daniela Lipšica “zvyknutí”, do troch dní sa mu udeje “čosi hrozné” Vždy to tak doteraz bolo, keď sa začal rozpadávať jeho pracne udržiavaný mediálny obraz alfa samca/hrdinu. Ale ak ste to video nevideli, toto si určite pozrite,“ odporúča europoslankyňa.

repro foto z videa / Facebook Smer-SSD | Monika Beňová sa Lipšica nebojí

(Niekomu) narobil vietor

Kollár sa v ňom venuje nie len nehode Daniela Lipšica, ale aj jeho intímnemu životu, v ktorom poznať podobné praktiky, ako u bývalého predsedu parlamentu. To však pán Lipšic ešte okorenil darčekom, prsteňom v škatuľke s „plošticou“, ktorú dotyčná dáma odhalila. Zoroslav Kollár nazval Daniela Lipšica vrahom a sľubuje ďalšie nepekné informácie o pánovi špeciálnom prokurátorovi.

Zoroslav Kollár: Danielito, ty si vrah. Zabil si dôchodcu a... (VIDEO+GALÉRIA)
Mnohí možno Zoroslavovi Kollárovi vyčítajú to neúctivé oslovenie, ktoré sa k šéfovi ÚŠP nehodí – Danielito. Ale úctu si treba zaslúžiť a pán Lipšic si ju podľa neho nezaslúži. „Ty Danielito, si totiž vrah,“ tvrdí hneď na začiatku videa, venovaného... Čítať ďalej
01 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Bojí sa ho aj pani prezidentka?

„Pani prezidentka Zuzana Čaputová dnes nevyhlásila nič, čím by konanie Daniela Lipšica odsúdila. Nie je evidentne násilie na ženách univerzálne odsúdenia hodné v jej svete. Lebo ani žiadna z bojovníčok za práva žien sa neozvala. Asi čakajú… alebo sa Daniela Lipšica tiež boja. Ja nie,“ prehlasuje Beňová.

Ešte k prezidentke...

„Zato nepodpísala tzv. Kompetenčný zákon. Lebo ju dojal spôsob odvolávania predsedov nejakých úradov a skrátené legislatívne konanie. Nechce sa mi teraz ani počítať koľko “zákonov” prijatých v skrátenom legislatívnom konaní popodpisovala jej obľúbenej koalícii, ktorá to devastovala krajinu 3,5 roka,“ doplnila poslankyňa EP.

Čo sa prezidentke nepáčilo

Časť výhrad prezidentky smeruje k zmene spôsobu menovania a odvolania predsedov Štatistického úradu SR a Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Hlava štátu tiež namieta zaradenie Slovenskej informačnej služby (SIS) a Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) medzi ústredné orgány štátnej správy.

Výhrady má prezidentka aj k zmenám pri licenciách na obchodovanie so zbraňami a výrobkami obranného priemyslu.

SITA.sk | Zuzana Čaputová

Prezidentka zároveň vládou deklarované dôvody na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu považuje za politické a v žiadnom prípade nie za právne ani zákonné, kritizuje aj samotný priebeh rozpravy v parlamente.

Prezidentka vetovala tzv. kompetenčný zákon
Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok vrátila poslancom Národnej rady SR na opätovné prerokovanie tzv. kompetenčný zákon. Výhrady má k viacerým jeho ustanoveniam aj k samotnému legislatívnemu procesu. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik