Hlas ľudu: Šimečka si hladká ego, možno príde aj orgazmus
02 | 01 | 2024 I Mária Škultétyová

Poznáte to. Dajte dieťaťu hračku a urobíte mu radosť. Malý Miško Šimečka si urobil radosť aj sám. Aj keď ho má tata rád a robí pre neho všetko, v parlamente Miško musí bojovať bez tatu. A to robí chlapec statočne.  Svojimi pochvalnými statusmi si dokazuje, ako je z neho Ficova vláda frustrovaná, ako dostáva jednu facku za druhou. Čo sa mu nepodarilo vo voľbách, dobieha teraz. V parlamente aj na námestiach  bojuje ako skapatý lev a dosahuje jedno víťazstvo za druhým. Chudák Fico a Pellegrini sa musia uspokojiť s tým, ako ich tlčie hlava-nehlava.

Že si  vymýšľam? Aleba! Neveríte? Prečítajte si Miškove rozprávky a uveríte. Je to sila, čo tam píše! Ibaže by si pohládzal svoje malé, ubolené a porazené ego. Lebo taký politický orgazmus je dobrá vec. Duša aj telo pookreje, chlpy sa postavia a svaly sa napumpujú do ďalšieho boja. Aj do toho za Korčoka prezidenta. Lebo ak vyhrá Pellegrini, tak spánombohom, Slovensko sa dostane  na šikmú plochu.

Miškove rozprávky

„Náš tlak funguje! Je to malé a iba čiastočné víťazstvo, ale aj tie sa počítajú. Predseda parlamentu Peter Pellegrini práve v pléne oznámil, že rozpravu o promafiánskom balíčku odloží až na druhý januárový týždeň.

Znamená to prvú prehru Roberta Fica. Veľmi chcel rušiť špeciálnu prokuratúru a znižovať tresty za korupciu už pred Vianocami, ako darček svojim oligarchom. Plné námestia a dôrazný boj v parlamente ho však donútili ustúpiť, čo vôbec nečakali. Nie, nás naozaj ani nočné rokovania, ani zima či sviatky neodradia.

Nič však nekončí. Náš tlak v parlamente aj na námestiach musí pokračovať. Dnes, zajtra aj v novom roku. Našim cieľom musí byť promafiánsky balíček úplne zastaviť, nielen spomaliť.

Už aj Robert Fico uznal prehru. Ešte pred pár dňami hovoril, že špeciálnu prokuratúru zruší pred Vianocami. Teraz otvorene priznal, že diskusiu o nej presúva až na druhý januárový týždeň. Pokiaľ ide o aktuálne prejednávaný rozpočet, poslanci a poslankyne PS k nemu budú diskutovať odborne, vecne a tvrdo kriticky. A rovnako sme pripravení bojovať aj proti mafiánskemu balíčku.“

Milý Miško, ja ti len jedno poviem. Že odpoveď na tvoje rozprávky ťa nenaplní ani radosťou,  ani šťastím. No uznaj, môžeš sa tešiť, keď dostaneš takýto odkaz?

„Rozpočet sa schváli do konca roka, zrušenie špeciálnej prokuratúry v januári 24. Prehra je, že ste prehrali voľby a nevedeli zostaviť vládu. Pán Šimečka, už si toľko nehladkajte ego.“

Tak len snívaj, Miško! Alebo sprav, čo ti vždy radím. Sadni si na koníka a spievaj si: hijo, heta...

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik